Digidexo.com

Hva er den viktigste årsaken til osteoporose?

Hva er den viktigste årsaken til osteoporose?


For å forstå den viktigste årsaken til osteoporose, er det viktig å forstå nøyaktig hva det er. Ordet osteoporose oversettes med "porøse bein." Disse porøse bein kan ikke holde viktige vitaminer og mineraler som er nødvendige for å holde skjelettet sterkt og kroppen står sterkt.

Mineral-mangel

Den viktigste årsaken til osteoporose stammer fra porøse bein som blir svake og sprø, men hvordan de blir porøs? Bentetthet minker når det ikke er nok vitaminer og mineraler som kalsium og vitamin D i kroppen for bein å absorbere. Uten mineraler og vitaminer, bein blir stadig svakere og sprø.

Lavt østrogennivå i Women

Osteoporose er også mer sannsynlig hos kvinner med lave nivåer av østrogen. Når kvinner går gjennom overgangsalderen, deres østrogennivået faller, og sjansene for osteoporose øker. Som vi alder, bentetthet naturlig avtar, men når det er kombinert med en dukkert i østrogennivået, er sjansene for osteoporose er svært høy.

Hver gang det er en senket nivå av østrogen er det en forhøyet risiko for osteoporose. Dette betyr at kvinner i alle aldre kan være i fare hvis de har lavere enn normale nivåer av østrogen.

Lavt testosteronnivå hos menn

Det er en vanlig misforståelse at osteoporose er strengt en sykdom som rammer bare kvinner; selv om det er vanlig hos kvinner, menn kan bli påvirket av det også. Testosteron konverterer til østrogen, som igjen bidrar til å holde skjelettet sterkt. Når menn har lavere testosteronnivå, vil de ikke produserer nok østrogen til å bygge og vedlikeholde sterke bein.

Mangel på kalsium og vitamin D

Kalsium bygger sterke bein. Bones absorberer og lagrer kalsium så hvis det ikke er nok kalsium i kroppen for bein å absorbere, er resultatet benskjørhet og osteoporose. Andre organer i kroppen også begjærer kalsium. Hvis det er en mangel i kroppen de andre organer vil "stjele" den fra bein forlate dem svekket. Vitamin D er viktig for absorpsjon av kalsium - uten vitamin D er det ingen kalsium absorpsjon resulterer i svekket, benskjørhet.

Inaktivitet

De som leder mindre aktiv livsstil er mer utsatt for osteoporose. Når bein ikke er regelmessig jobbet og utøves sammen med resten av kroppen de blir svake. Det er viktig å opprettholde en aktiv livsstil, ikke bare for fysisk velvære, men for trivsel av bein.

Andre årsaker og forebygging

Andre mulige årsaker til osteoporose er røyking, visse medisiner og overdrevent alkoholforbruk.

Selv om det er mange årsaker til osteoporose det finnes måter å gjenoppbygge bein og forebygge osteoporose. Får rikelig med kalsium og vitamin D, sjekke hormonnivået regelmessig, ikke røyke og / eller slutte og opprettholde en aktiv livsstil vil alle bidra til å holde skjelettet sterkt.