Digidexo.com

Medisinering for Post-nasal drypp Med en Hoste

Medisinering for Post-nasal drypp Med en Hoste


Post-nasal drypp er en tilstand der slim bygger seg opp i bihulene og drypper ned i halsen. Dette kan forårsake overflødig hoste, pustevansker, urolig mage (fra svelget slim) og dårlig ånde. Heldigvis er det mange medisiner for å behandle denne tilstanden.

Antibiotika

En av årsakene til post nasal drypp er bakterie bihulebetennelse. Antibiotika kan hjelpe behandle disse infeksjonene ved å drepe bakterier og unngå overflødig slim buildup.

Antihistaminer

Antihistaminer blokkere produksjonen av histamin, et kjemikalie som bidrar til å føre til allergiske reaksjoner. Dette kan bidra til å lindre allergiske slim buildup. Disse stoffene omfatter bl.a. merkenavnene Allegra, Atarax, Benadryl, Claritin og Dimetane.

Decongestants

Decongestants bryte ned slim buildup i bihulene. De bryter ned den slim i seg selv, i stedet for å blokkere histamin, noe som fører til allergiske reaksjoner. Disse stoffene omfatter kjemikalier efedrin, nafazolin, oksymetazolin og fenylefrin.

Steroider

Steroid spray kan være en effektiv måte å åpne luftveiene og la overflødig slim for å bli ødelagt. Steroid spray kan brukes i årevis trygt, men bare under medisinsk tilsyn.

Antacida

Post-nasal drypp kan også være forårsaket av gastroøsofageal reflukssykdom. Behandle denne sykdommen ved å ta antacids som Maalox, Mylanta, Zantac, Tagamet og pepcid å eliminere disse problemene.