Digidexo.com

Lav glykemisk mat Definition

Lav glykemisk mat er en kategori av mat som har lav glykemisk indeks (GI) rangering. Disse matvarer er vanligvis ernæringsmessig balansert, og er anbefalt for folk som trenger å administrere sine blodsukkernivået, prøver å gå ned i vekt, eller de som bare ønsker å forbedre deres generelle helse.

Betydning

Glykemisk indeks (GI) er et mål på frekvensen av en blod sukker pigg etter å ha spist karbohydrater. Lav glykemisk mat ikke utløse en rask økning i blodsukkeret, og kan være et mye sunnere valg for folk flest enn høy glykemisk mat. Lav glykemisk mat er ofte anbefalt for personer som har type I og type II diabetes fordi en lav glykemisk diett bidrar til å regulere insulin nivåer og holder blodsukkeret i balanse.

Typer av lav glykemisk Foods

Noen av de beste lav glykemisk mat, ifølge Human Nutrition Unit ved University of Sydney, inkluderer hele korn hvete brød, spiret hvete brød, havregryn, selvfølgelig hele korn korn, bulgur, bokhvete, couscous, nyre bønner, kikerter, limabønner , søtpotet, yam, skummet melk og lite fett meieriprodukter, de fleste frukt og naturlige fruktjuicer, spesielt epler, bær og grapefrukt, skalldyr, kylling, kalkun, Cornish høne og egg erstatter. Lav glykemisk mat som er høy i fiber har flere helsemessige fordeler, og kan bidra til å holde blodsukkeret stabilt gjennom hele dagen.

Fordeler med en lav glykemisk diett

Opprettholde en lav glykemisk diett gir flere helsefordeler. Denne type diett kan være anbefalt av lege å administrere betennelse i kroppen, eller for å fremme vekttap. Andre viktige fordeler av en lav glykemisk diett inkluderer reduksjon i hyperaktivitet, blodsukkerbalanse, insulin balanse, reduksjon i overflødig kroppsfett, bedre konsentrasjon og årvåkenhet, forbedret fordøyelse og bedre idrettsprestasjoner.

Effekter

Forbruker lav glykemisk mat kan redusere effekten av en potensielt skadelig insulinrespons som fører til diabetes og vektøkning. Noen lav glykemisk matvarer blir spaltet langsomt, noe som betyr at de kan levere en jevn energimengde i løpet av dagen. Blood insulin svar er tilnærmet ikke-eksisterende eller svært begrenset ved inntak av lav glykemisk mat, slik at personen spiser disse matvarene vil typisk føle helhet innen en halv time på å spise måltidet, og vil ikke oppleve en krasj eller tretthet timer etter å ha spist måltidet.

Misforståelse

For å spise en lav glykemisk diett, en trenger ikke å spise bare lav glykemisk mat. Naturlig sukker og noen høy glykemisk matvarer kan bli inkorporert i dietten, så lenge som en mager protein forbrukes i forbindelse med karbohydratet, slik at blod sukker ikke pigg. Både sunt fett og magert protein kan senke glykemisk respons på mat, gjør noen høy glykemisk mat helt akseptabelt som en del av lav glykemisk diett plan.

En annen misforståelse er at to matvarer med identiske kalori teller vil bli assimilert likt. Sannheten er, vil kroppen absorbere kalorier på ulike priser avhengig av glykemisk indeks. Spise lav glykemisk mat vil resultere i en lavere glukose og insulin responsen, og er derfor et sunnere valg.