Digidexo.com

Kan du få Salmonella Fra Peanut Brittle?

Produsenter av peanut sprø kan forderve deres produkter med salmonella dersom produktene eller deres ingredienser ikke håndteres trygt. I 2009 en salmonella forurensning i peanut produkter, inkludert peanut sprø, feide USA, som fører til en rekke sykdommer og dødsfall.

Salmonella

Salmonella er en bakterie. Mennesker smittet med Salmonella utvikler diaré, feber og magekramper 12 til 72 timer etter smitte. Salmonella infeksjon varer vanligvis 4-7 dager. Salmonella kan spre seg til tarmen og blodstrømmer, som fører til døden. Spedbarn, eldre og de med nedsatt immunforsvar er mer utsatt for å utvikle alvorlig sykdom.

Food Safety

Matprodusenter er nødvendig for å oppfylle myndighetenes sikkerhetskrav. Ifølge en artikkel fra New York Times, produserer kan ikke garantere 100 prosent sikkerhet for sine produkter.

Peanut Recall

I januar 2009, Peanut Corporation of America (PCA) kunngjorde en landsomfattende tilbakekalling av peanøttsmør produsert på en av sine anlegg i Georgia. I slutten av januar, vokste peanut tilbakekalling å inkludere peanut sprø. Som et resultat av PCA uaktsomhet, 27.000 mennesker var smittet og ni døde.

Advarsel

Du kan sjekke om peanut sprø du kjøpte ble tilbakekalt ved å besøke Food and Drug Administration (FDA) nettside. Du kan også ringe telefonnummeret på siden av din peanut sprø pakke og snakke med produsenten.

Behandling

Det finnes ingen spesifikk behandling for salmonella annet enn å få hvile og drikke væske. I alvorlige tilfeller kan leger foreskrive antibiotika for å drepe bakterier.