Digidexo.com

Blood Test Brukes til å foreskrive medisiner for Revmatoid Artritt

Revmatoid artritt er en smertefull, kronisk sykdom som forårsaker betennelse i slimhinnen i leddene. Over tid kan dette føre til alvorlige skader på leddene og resultere i begrenset bevegelighet. Siden revmatoid artritt er også en autoimmun sykdom, det påvirker hele kroppen og kan ha alvorlige komplikasjoner hvis det ikke følges opp og behandles. Leger må gjøre regelmessige blodprøver for å foreskrive medisiner for revmatoid artritt.

Diagnose

Å diagnostisere revmatoid artritt og begynne å foreskrive medisiner for det, vil en lege bruke en kombinasjon av testresultater. Det viktigste er en blodprøve for revmatoid faktor. Jo høyere nivået av reumatoid faktor i blodet, er den mer alvorlig reumatoid artritt. En annen innledende test som brukes er den anti-CCP. Nivået av antistoffer som binder citrulline modifiserte proteiner er vanligvis bare forhøyet hos personer med revmatoid artritt, selv i sine utviklingsstadier.

Anti-inflammatoriske

Det er mange forskjellige legemidler som brukes til å redusere betennelse i pasienter med revmatoid artritt. NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske) som Motrin eller COX-2-hemmer Celebrex kan tas lang sikt. For alvorlig betennelse, er Glukokortikoider eller Prednisolon brukes. Det er to forskjellige blodprøver som oftest brukt gjort for å diagnostisere og overvåke betennelse for forskrivning medisiner for revmatoid artritt. Både sed (senkning) rate og CRP (C-reaktivt protein) måler mengden av betennelse som er i kroppen.

Analgetika

Analgetika brukes i enkelte pasienter med revmatoid artritt til å kontrollere smerte. Paracetamol (Paracet) kan kjøpes over disk, men noen ganger er det ikke nok. Det kan gis på resept med kodein, hydrokodon (Vicodin) eller propoxyphene (darvon). Bruken av acetominofen, derimot, har vært knyttet til leverproblemer. Blodprøver må gjøres jevnlig for å teste leverfunksjonen når noen medisiner med paracetamol er brukt for revmatoid artritt.

DMARDs

Sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler (Imuran, Plaquenil) bidra til å stoppe immunsystemet, forårsaker ødeleggende betennelse i revmatoid artritt pasienten. Dessverre, ved å gjøre dette, de også la pasienten utsatt for infeksjon. Noen tar DMARDs må overvåkes for sykdom. En hvit legemer blodprøve er tatt før forskrivning av medisiner for leddgikt og periodevis etter å holde et øye med pasientens immunsystem.

Biologisk respons Skjermer

Enbrel, Humira og Remicade er en del av en klasse av legemidler til behandling av revmatoid artritt kalles respons skjermer biologisk. De målrette cytokiner i immunsystemet som utløser betennelse. Tar respons skjermer biologisk kan bremse utviklingen av sykdommen. Som DMARDs, kan disse stoffene også øke risikoen for infeksjon så hvite blodceller må gjøres flere ganger.

Betraktninger

Aliserte priser og CRP-nivå gjøres kontinuerlig på pasienter med revmatoid artritt til å overvåke betennelse så nødvendige medisiner endringer kan gjøres. Mens disse blodprøver er viktig, det er andre faktorer i forskrivning. Nøyaktig behandling for revmatoid artritt vil variere avhengig av pasienten. En pasients evne til å fungere fysisk, omfang av felles forverring, mental velvære, allergi, flere forhold (som gastrointestinale problemer som hindrer bruk av enkelte legemidler) og livskvalitet blir tatt hensyn til når medisiner er valgt for revmatoid artritt.