Digidexo.com

Hva er årsakene til Treghet og mangel på energi?

Hva er årsakene til Treghet og mangel på energi?


Mange mennesker opplever en mangel på energi og entusiasme for livet, enten midlertidig eller for lange perioder av gangen. Det er verdt å undersøke årsakene til denne tilstanden i din personlige tilfelle, siden apati kan være et tegn på mange forskjellige problemstillinger, blant annet dårlig helse, depresjon, mangel på kosttilskudd elementer eller livsstilsproblemer.

Mental Helse

Mangel på energi er ofte oppleves i fravær av noen fysiske problemer. En person som føler seg svak, sløv eller umotivert kan lide av en rekke mentale tilstander, inkludert depresjon, værsyke, sorg eller tap. Mens alle disse er en mulighet, er det viktig å ikke hoppe til konklusjoner og over-diagnostisere tilstanden rett og slett fordi mer alvorlige forhold har etiketter og kan lett identifiseres. Alle føler en mangel på energi til tider, og det kan være bare et lavt punkt i en naturlig syklus av anstrengelse og utvinning. Å tillate deg selv å være lat og umotivert til tider, uten å dømme selv, kan være en integrert del av en sunn livsstil og selvbilde.

Diett

Hvis du ikke spiser riktig, kan dette meget lett føre til lav energi og treghet. Å spise for mye eller for lite, spiser mye junk food eller mat som er høy i fett, sukker og stivelse, og selv spise noe som du har en ukjent allergisk reaksjon kan føre til lav energi. Spise et sunt kosthold som inneholder mye frisk frukt og grønnsaker, og kombinere denne dietten med mye trening, kan ofte løse problemer med treghet. Hold orden på kostholdet ditt for et par uker og analysere nivået av fett og sukker som du forbruker. Du kan bli sjokkert over hvor høyt de er, og dette kan være en stor del av problemet.

Helseproblemer

I et mindretall av tilfellene, kan lav energi og treghet være symptomer på mer alvorlige underliggende helseproblemer. Hvis du opplever disse symptomene, og de kan ikke forklares på bakgrunn av hendelser i livet, mental helse, kosthold eller annen ytre årsak, kan det være lurt å rådføre seg med en lege. En blodprøve kan indikere problemer med anemi eller andre blod ubalanser. Andre muligheter inkluderer CFS (kronisk utmattelsessyndrom) og hypoglykemi.