Digidexo.com

10 Morsomme fakta om Healthy Eating

10 Morsomme fakta om Healthy Eating


Sunne spise drivstoff kroppen din, utvikler sterke bein og muskler, avdelinger av livstruende sykdommer, hjelper deg å tenke klarere, øker energinivået, letter leddsmerter ved å redusere betennelse og kan til slutt hjelpe deg å leve et lengre liv. Ved å starte sakte og gradvis gjør sunt å spise en vane, kan du skape endring som varer.

Grønnsaker og frukt

Spis minst ni porsjoner grønnsaker om dagen, som er ca 4-1 / 2 kopper. Spesielt dietitians anbefaler mørke grønne blader samt grønnsaker som er en rik rød, gul eller oransje. Hold frukt ut hvor du kan se det, for eksempel i en bolle eller kurv på kjøkkenbenken. Du vil være mer sannsynlig å ta en banan eller appelsin for en matbit. Ikke alle serverer størrelser av frukt og grønnsaker er like. For eksempel, for å få tilsvarende en kopp er verdt av grønnsaker ved å spise grønne blader, du faktisk trenger to kopper verd. Dessuten er 1/2 kopp av tørket frukt lik en kopp frisk frukt.

Kjøtt, fisk, fjærkre og egg

Kjøtt, fisk, fjærkre og egg inneholder protein og jern, som begge er nødvendig for å bygge sterke muskler. Sterke muskler er et must uansett hva din alder. Faktisk, hvis du stå opp og ta bare ett skritt, vil du bruke 54 muskler. Men hvis du foretrekker en vegetarianer eller veganer livsstil, kan du også få protein gjennom peanøttsmør, tørkede bønner, erter og nøtter. Jernet som finnes i kjøtt hjelper frakte oksygen til musklene, forebygger infeksjoner og kamper av anemi, noe som reduserer energi.

Dairy

Tweens og tenåringer trenger 1,300mg av kalsium daglig, og de kan få 900 mg av det ved å drikke tre kopper lav-fett eller fettfri melk. Foruten å bygge sterke bein i hele kroppen din, kalsium i meieriprodukter, som melk, ost og yoghurt, også holde tennene, tannkjøttet og kjevebein sunn og sterk. Selv de som er laktoseintolerante (folk som har problemer med å fordøye melkeprodukter) kan noen ganger komfortabelt fordøye en kopp melk hvis de drikker det sammen med et vanlig måltid.

Helkorn

The fiber finnes i hele korn kan beskytte mot hjertesykdom og lavere kolesterolnivå. Fiber hjelper også fylle deg opp, noe som kan hjelpe deg å opprettholde eller gå ned i vekt. Hele korn (i motsetning til de raffinerte eller beriket korn som finnes i matvarer som hvitt brød) gir også mineraler som magnesium og selen. Magnesium bygger opp bein styrke og bidrar til å frigjøre energi ut av musklene dine. Selen hjelper deg med å utvikle et sunt immunsystem.