Digidexo.com

Tegn på Rabies i vaskebjørn

Tegn på Rabies i vaskebjørn


Vaskebjørn er noen av de ville dyrene mest sannsynlig å bli smittet med rabies, en dødelig virus som angriper nervesystemet og blir overført til andre vaskebjørn, kjæledyr, og til og med mennesker gjennom spytt, via biter eller annen kontakt. Når utsatt for viruset, kan en vaskebjørn viser ingen tegn til å ha rabies i to måneder eller lenger. Etter dette latent periode, men om lag 90 prosent av vaskebjørn med rabies vise noen forskjellige, uvanlige atferd som er identifisert med sykdommen. Lære å gjenkjenne de atferd for å unngå kontakt med rabiat vaskebjørn er det beste forsvar mot sykdommen.

Desorientert og Sick

Selv om ikke alle rabiat vaskebjørn ser syk, kan et vanlig symptom på rabies i vaskebjørn bli vist desorientert eller syk. Dyret kan rave om eller bevege seg veldig sakte, tilsynelatende med liten hensikt. Dyrene kan gå i en ekstremt ukoordinert måte eller vandre inn gjenstander. Dette desorientering kan bringe vaskebjørn nærmere enn vanlig til mennesker eller dyr.

"Furious" Rabies Behavior

I motsetning til de dyrene som er desorientert, når infisert med rabies virus, begynner noen vaskebjørn opptrer ekstremt aggressive. Atferd kan inkludere uprovosert slåss med hunder, katter, pinnsvin - som demonstrert av pigger funnet innebygd i deres ansikter - eller andre dyr, angripe livløse objekter, og skriker shrilly. I tillegg har noen vaskebjørn "gå som på varme fortau" når smittet, ifølge New York State Department of Environmental Conservation.

"Dumb" eller Numb

Noen vaskebjørn med rabies kan virke "dum", altfor vennlig med mennesker, eller begynne å klapre på en uvanlig måte. Vaskebjørn som er i full blåst stadier av sykdommen kan ha lammelse i bakbeina og har stivhet og problemer med å flytte. De kan også ha lammelser i halsen, noe som kan resultere i spytt pooling og sikling - den "skumming ved munningen" som er et kjennetegn på rabies.