Digidexo.com

Farene ved høyt kaliumnivå i blodet

Farene ved høyt kaliumnivå i blodet


Et høyt nivå av kalium i blodet fører til en tilstand som kalles hyperkalemi. I mange tilfeller er årsaken til høye nivåer av kalium er unormal på grunn av nyre-funksjonen. Når de fungerer normalt, fjerner de overflødig kalium fra kroppen din. Andre årsaker til hyperkalemia kan forbruker for mye kalium eller visse medisiner. Alvorlige og livstruende problemer kan oppstå fra for mye kalium.

Farene ved Hyperkalemi

Forhold som kan oppstå ved høye nivåer av kalium inkluderer svakhet, svak eller langsom puls, uregelmessig hjerterytme, kvalme, pustevansker og lammelser. Andre komplikasjoner er arytmier, problemer med nevromuskulær kontroll eller hjertestans.

Internett-kalium

Inntak av for mye høyt kalium mat kan føre til nivåer som er for høy. Høy kalium frukt inkluderer avokado, bananer, nektariner og appelsiner. Høy kalium grønnsaker inkluderer tomater, yams, pastinakk og spinat. Andre høyt kalium matvarer er hele korn, muslinger, torsk, kveite, melasse, yoghurt og nøtter.

Nyresykdommer

Nyresykdommer som kan føre til høyere nivåer av kalium inkluderer kronisk eller akutt nyresvikt, lupus nefritt (betennelse i nyrene på grunn av lupus), obstruktiv uropati (obstruksjon av urin), avvisning av en nyretransplantasjon eller glomerulonefritt (betennelse i små blodårer i nyrene).

Medisiner

Noen medisiner kan føre til høye nivåer av kalium på grunn av deres effekt på nyrefunksjonen for eksempel diuretika som inkluderer amilorid, triamteren eller spironolakton. Andre er angiotensin-konvertering enzym (ACE) hemmere. Kaliumtilskudd kan også forårsake hyperkalemi.

Forebygging av Hyperkalemi

Mens kalium er et viktig mineral som hjelper deg å opprettholde et vanlig hjerterytme og holder musklene fungerer som den skal, er det også viktig å holde det på et trygt nivå, spesielt hvis du har nyresykdom. Det kan være lurt å diskutere med legen din noen begrensninger du bør gjøre på å spise høyt kalium frukt og grønnsaker. Du bør også ha rutinemessige blodprøver for å sjekke kaliumnivået som en del av årlig fysisk.

Advarsel: Høy kaliumnivå i blodet Farene

Akutt medisinsk behandling er nødvendig hvis du opplever symptomer på endringer i pust, kvalme, svakhet, svak eller fraværende hjerterytme eller tap av bevissthet.