Digidexo.com

Høyt sukker diett effekter på eldre

Høyt sukker diett effekter på eldre


Dietter høy i sukker kan ha negative effekter på helsen til enhver alder. Folk som er eldre er enda mer utsatt, siden deres helse kan allerede bli svekket av kronisk sykdom eller påvirker av aldring, slik som arteriosklerose og aterosklerose.

Frekvensen av fedme i USA har økt jevnt de siste årene; fedme rate hos eldre er ikke noe unntak. Vårt forbruk av sukker har økt fra et gjennomsnitt på £ 5. per person per år i slutten av det 19. århundre, til dagens nivå på mellom 26 og £ 135. per person per år.

Diabetes

Enkle karbohydrater, klassifiseringen der sukker faller, er fordøyd raskt av kroppen. Denne raske fordøyelsen kan resultere i høye blodsukkernivåer, krever kroppen til å øke sin produksjon av insulin. Insulin er det hormonet som skilles ut av bukspyttkjertelen, som hjelper kroppen med å regulere blodsukkernivået.

Insulin utløser kroppen til å produsere fett, og legger til dilemma av høye blodsukker og risikoen de utgjør for langsiktig helse. Høye blodsukkernivå til slutt føre til diabetes.

Én av fire amerikanere i alderen 60 år og eldre er kjent for å ha diabetes, forteller Senior Journal. Ytterligere 57 millioner amerikanere, eldre blant dem, har pre-diabetes, en tilstand som setter dem i en høyere risiko for å utvikle sykdommen. Nok en 25 prosent av mennesker har diabetes og har ikke blitt diagnostisert. Personer med en diett høy i sukker er mer sannsynlig å utvikle diabetes enn folk som spiser en diett balansert i alle næringsstoffene.

Hjertesykdom

Det er en større forekomst av hjertesykdom i de hvis blod sukker er ikke under kontroll.

Som du alder, er det sannsynlig at du vil utvikle arteriosklerose (endringer i blodårene som gjør dem mindre elastisk og smidig) og åreforkalkning (innsnevring av arteriene). Disse to kroniske tilstander påvirke hjertet og sirkulasjonssystemet ved å gjøre hjertet arbeide hardere for å pumpe blod gjennom kroppen, og gir oksygen og næringsstoffer som trengs av alle cellene til å fungere skikkelig.

En diett høy i sukker kan føre til utvikling av hypertensjon (høyt blodtrykk), i tandem med endringene fra arteriosklerose og aterosklerose.

Healing

Høy sukker dietter kan påvirke din evne til å bekjempe infeksjoner. Immunsystemet krever en diett balansert i alle næringsstoffer for å fungere på sitt høyeste effektivitet. Som vi alder, våre immunforsvar fungere mindre bra. En diett høy i sukker for eldre kan gjøre dem mindre motstandsdyktige mot infeksjoner og ha tregere healing ganger.

Høyt sukker nivåer er assosiert med langsom til fraværende healing, spesielt i nedre ekstremiteter. I ekstreme tilfeller må amputasjon utføres.

Høyt sukker nivåer i blodet er også assosiert med redusert følelse, forlater de eldre mer utsatt for skader fra forbrenninger og kutt fordi deres smerte sensasjon er redusert.

Andre effekter

Sukker har ingen næringsverdi annet enn kalorier det legger. Dette betyr at eldre mennesker som spiser en diett høy i sukker er i faresonen for underernæring, vitaminmangel og mer.

Synsproblemer forekommer oftere hos personer, eldre inkludert, fra mindre visjon endringer til blindhet.

Nyreproblemer kan oppstå med ustabilt blodsukker; tenk bilens radiator prøver å kjøre effektivt på sukkervann.

Hjernen og nervesystemet, som alle andre systemer i kroppen, krever god ernæring for å fungere skikkelig. En diett høy i sukker kan føre til forvirring, hukommelsestap og bremset kognisjon (tenkning).

Forebygging / løsning

En av nøklene til å forbedre din diett eller at en kjær er å finne en måte å gjøre måltidene til en hyggelig opplevelse. Spise alene kan ta gleden ut av måltidene, noe som gjør det en tung oppgave, i stedet for noe hyggelig, og kan føre noen til å finne sin glede i å spise høy sukker måltider.

Invitere noen til et måltid kan gjøre dining hyggelig for dere begge. Kanskje du bor i et område der det er andre seniorer; hver av dere kunne lage en av dine favoritt retter og dele deler med andre seniorer. Dette legger til ulike måltider du vil spise, og du har gleden av matlaging for noen andre.

Å lære å lese mat etiketter og gjøre kloke valg når innkjøp av mat er viktig for alle aldersgrupper --- eldre er ikke noe unntak.

Hvis en eldre person er ute av stand til uvillig til å lage mat for seg selv, mange lokalsamfunn har en Meals on Wheels program, hvis formål er å sikre eldre voksne har tilgang til god ernæring.