Digidexo.com

Tegn og symptomer på å slutte hormonell prevensjon

Tegn og symptomer på å slutte hormonell prevensjon


Beslutningen om å slutte prevensjon er ofte komplisert, fylt med mange spørsmål. Er du helt sikker på at du er klar for en baby? Hvis ikke, har du en annen pålitelig form for prevensjon? Noen kvinner velger å slutte å bruke hormonell prevensjon fordi de ikke liker bivirkningene. Andre sluttet fordi de ønsker å starte en familie. Hvis du er klar til å kaste ut pillene dine eller skrelle av plasteret, snakk med legen din først. Være forberedt på noen midlertidige endringer i kroppen din før hormonene dine er stabile igjen.

Uregelmessig menstruasjon

Mange kvinner bruker prevensjon å regulere sine menstruasjonssykluser. Hormonell prevensjon gir kroppen en jevn strøm av hormoner, holde nivåer uniform. Når du slutter å ta prevensjon, spesielt i midten av syklusen din, kan inkonsekvent nivåer av hormoner føre til gjennombruddsblødninger. Det kan ta kroppen din noen måneder å regulere menstruasjonen, så forventer å ha uregelmessige sykluser i overgangsperioden.

Amenoré

Noen kvinner opplever amenoré, eller ingen menstruasjon, for et par måneder etter at de sluttet med hormonell prevensjon. Denne tilstanden er helt normalt, fordi prevensjon er å hindre eggløsning. Det tar litt tid, inntil tre måneder, for å få dine sykluser tilbake som smurt. Hvis du ikke har menstruasjonen, ta en graviditetstest for å være sikker på at du ikke er gravid. Hvis mensen ikke har kommet tilbake innen seks måneder, og du er sikker på at du ikke er gravid, kan du se din lege slik at han kan se etter underliggende helseproblemer.

Acne

Visse typer prevensjon å klare opp akne. Når du slutter å bruke hormonell prevensjon, kan du oppleve kviser på ansiktet, bryst og rygg. Dette er vanligvis en midlertidig tilstand forårsaket av varierende hormonnivåer. Huden bør rydde opp når hormonnivået tilbake til det normale.

Økt sjanse for graviditet

Når du slutter å bruke hormonell prevensjon, vil du umiddelbart få en økt risiko for graviditet. Du vil ikke lenger ha riktig mengde hormoner for å hindre eggløsning. Dette er perfekt for kvinner som prøver å bli gravide, men hvis du ikke er sikker på at du ønsker å bli gravid, må du bruke en annen form for prevensjon, for eksempel kondom, pessar eller sæddrepende middel. Det tar vanligvis rundt to uker å begynne eggløsning igjen, men hver kvinnes kropp er annerledes. Hvis du sluttet å bruke prevensjon fordi du ikke kunne håndtere bivirkninger av hormoner, snakk med legen din om en kobberspiral. Kobberet iud beskytter mot graviditet uten bruk av hormoner.