Digidexo.com

Problemer med alkohol og røyking

Problemer med alkohol og røyking


Alkohol og røyking er knyttet til mange negative helseeffekter. Kombinasjonen av tung alkoholbruk og røyking øker risikoen for mange sykdommer og sykdommer. Tung alkoholbruk varierer avhengig av kjønn, størrelse og vekt, men er vanligvis ansett som mer enn én drink per dag for en kvinne og to drinker per dag for en mann.

Minne

Røyking og alkoholbruk har vist seg å føre til hukommelsesproblemer med konsekvent bruk. Alkohol gjør vondt muligheten for en person til å få nye langsiktige minner. Alkohol påvirker også kortsiktige minner, for eksempel når en person opplever en blackout mens du drikker. Røyking reduserer mengden oksygen som hjernen mottar, noe som kan forårsake skade som fører til hukommelsestap. Noen av kjemikaliene i sigaretter, slik som toluen, også bidra til hukommelsesproblemer, inkludert redusert hukommelse anerkjennelse.

Kreft

Alkohol og røyking øker risikoen for mange typer kreft. Alkohol har vært knyttet til økning i munn, svelg, strupehode, tykktarm, spiserør og leverkreft. Tung drikking øker risikoen for brystkreft hos kvinner og prostatakreft hos menn. Alkohol skader kroppens vev og tapper kroppen for vitaminer som bidrar til å forebygge kreft. Røyking er sterkt forbundet med en økt risiko for lungekreft, som er den ledende årsak til kreft dødsfall i USA. Røyking øker også risikoen for mange andre typer kreft, inkludert kreft i munn, svelg, nyre, pancreas, blære og cervix.

Surhet og halsbrann

Både alkohol og røyking kan bidra til problemer med mage surhet og halsbrann. Vanlige symptomer på halsbrann er hodepine, svie i nedre bryst, oppkast, kvalme og magesmerter. Surhet har vært forbundet med slike problemer som skadede matvare rør, gastrointestinal blødning, kolitt, gastritt og galle tilbakeløp. Alkohol kan bidra til disse problemene ved å løsne ventilen som holder syre i magen. Når en person drikker alkohol, er mengden av syre i magen øker. Røyking kan bidra til disse problemene ved å svekke den nedre del av spiserøret, skade øvre luftveier og skade spyttkjertler som bidrar med sunn fordøyelse.