Digidexo.com

Hvordan akklimatisere seg til høyden

Det tar bare et par timer å legge merke til forskjellene på høy høyde når det kommer fra en lavland eller kystregionen. Luften i store høyder har mindre av alt: oksygen, trykk og fuktighet. Det kan overraske deg hvor mye kroppen din savner disse enkle elementer. Det tar i gjennomsnitt seks måneder for en persons € ™ s blod å justere, og enda lenger for røykere. Hvis den nye plasseringen kommer med en betydelig økning i høyde, er det et par ting som vil hjelpe deg akklimatisere seg til store høyder.

Bruksanvisning

Hvordan akklimatisere seg til høyden

•  Drikk vann! Drikk masse, masse vann. Ita € ™ s anbefales at du drikker dobbelt så mye vann som du gjør på lavere høyder. Drikkevann er den mest nyttig ting du kan gjøre for å holde tritt med kravene til høyere høyde. I sin tur, unngå dehydrering som resulterer fra forbruk av alkohol og koffein.

Bruk ernæring. Kalium er spesielt nyttig for fysiologisk vedlikehold på større høyder. Spis en diett som inneholder bananer, poteter, brokkoli, grønne og tørket frukt, sammen med sjokolade til dessert. Appetitten kan øke i noen dager. Sørg for å spise nok. Å være underernært vil sikkert kompromiss din utholdenhet.

Øke utholdenhet gradvis. Ved første bør du bare trene omtrent halvparten så mye som du gjorde i et oksygenrikt miljø, og gjøre det på et langsommere tempo. Gå, gå tur eller jogge litt hver dag på flat mark. Prøv ikke å presse deg selv til det punktet av åndenød. Ita € ™ s bedre for condition å bremse ned og fortsette å flytte enn det er å stoppe og ta pauser. Gradvis øke avstander og inkluderer noen stigninger som du gjenvinne din vant hastighet.

Rest! Du vil sove godt og lenger når du først oppleve stor høyde. Hver gang du trener, må du være klar til å følge det opp med en lur. Hvis planlegging tillater det, ha en middag lur hver dag for de første par ukene. Hvis ikke, får sove en time tidlig for å unngå fjell tretthet.

Fukte. Luften i høyereliggende områder kan også være mye tørrere enn hva youâ € ™ re vant til. Det kan utarme fuktighet fra huden din til en smertefull grad. Bruk såpe med en fuktighetskrem som aloe, og gni lotion over huden din mens ita € ™ s fortsatt litt våt av å bade. Lepper og hender trenger fuktighetsgivende balsam søkt flere ganger om dagen.

Tips og advarsler

  • Forekomster av åndenød vil stoppe etter ca 6 måneder, og den ekstreme tørrhet er bare en faktor i løpet av det første året. Youâ € ™ ll ikke bare akklimatisere seg til store høyder, vil kroppen din kommer til å foretrekke disse forholdene.