Digidexo.com

Innvollsparasitter hos barn

Fordi barn er mer sannsynlig enn voksne til å sette skitne hender i deres munn, de er også mer sannsynlig å bli infisert med tarmparasitter, ifølge University of Maryland Medical Center. Barn kan innta jord som inneholder parasitter eller sette et objekt forurenset med infisert jord i munnen. Noen typer parasitter vil grave gjennom hud, og barn er mer sannsynlig å være utendørs uten sko, noe som fører til deres økt sannsynlighet for å bli smittet med tarmparasitter.

Typer

To hovedtyper av innvollsparasitter infisere barn. Helminthes er ormer som bendelorm, pinworms, whipworms, hakeorm og rundormer. Eksempler på protozoer som er innvollsparasitter er giardia og cryptosporidium. Barn blir smittet på ulike måter, og ulike typer av tarmparasitter kan bruke ulike metoder for infeksjon. Når du er inne sine menneskelige verter, noen parasitter reprodusere og leve ut sin livssyklus i barnets tarm, mens andre legger egg som passerer ut av barnets kropp i avføringen.

Symptomer

Mange ganger, vil barn med tarmparasittinfeksjoner ikke viser noen symptomer. Dersom smitten blir alvorlig, kan symptomer inkluderer magesmerter, diaré, kvalme, oppkast, gass, oppblåsthet, blodig avføring, slim i avføringen, utslett rundt anus, kløe rundt anus, en ømhet eller smerte i magen, tretthet og vekttap. Noen ganger vil en orm bli vedtatt i avføringen. Parasittene kan også føre til underernæring hos barn. Hvis en Infestation forblir ubehandlet, kan det også føre til hemmet vekst og mental retardasjon.

Diagnose

Hvis du ta barnet til en lege fordi du mistenker at hun er infisert med tarmparasitter, legen vil trolig følge den fysiske undersøkelsen med en fecal test. Du vil bli bedt om å samle 04:57 avføringsprøver fra barnet. Prøvene vil bli undersøkt under mikroskop for tegn på parasittiske egg. Den "Scotch tape" test kan også brukes. Denne testen identifiserer pinworms. Tapen blir rørt til anus flere ganger og deretter undersøkt under et mikroskop med hensyn til nærvær av egg. I sjeldne tilfeller kan røntgen være nødvendig for diagnose.

Behandling

Behandlingen avhenger av hvilken type parasitt er å infisere barnet. Ulike medisiner er tilgjengelige. Mebendazole brukes til å behandle rundormer, hookworms og pinworms. Tiabendazol brukes til å behandle threadworms og metronidazol er for behandling av giardiasis. Albendazole brukes til å behandle giardia. Andre vanlige medisiner foreskrevet for innvollsparasitter inkluderer Diethylcarbamazine, Ivermectin og Praziquantel. Avhengig av type parasitt, kan det også anbefales at du vasker barnets sengetøy og desinfisere soverommet hans.

Forebygging / løsning

Den beste måten å forhindre tarmparasitter hos barn er å lære dem å praktisere god hygiene og hygiene. Barn bør læres opp til å vaske hendene etter bruk av bad eller spille og å vaske hendene før du spiser. Holde barnas negler klippe kort og lærer dem å ikke sette sine hender i munnen kan også bidra til å forhindre smitte. Det kan også bidra til å lære barn om innvollsparasitter og hvordan de er kontrahert. Å vite hvorfor de ikke bør sette sine hender og andre objekter i munnen kan oppmuntre dem til å øve bedre hygiene. Barn bør også være nødvendig å bruke sko når du er utendørs.