Digidexo.com

Hvordan bli kvitt hodelus i Barneomsorg

Hodelus har vært bane av barne barnehager og foreldre både for så lenge noen kan huske. Det er viktig å huske at lus kan infisere hodet av noen, uansett hva husholdningstype de kommer fra. Et angrep i foreldre innstillingen kan være plagsom, men å bli kvitt er det mulig. Sørg for at alle ansatte forstår prosedyrene for å bli kvitt lusa.

Hvordan bli kvitt hodelus i Barneomsorg

Identifisere barn med hodelus. Iført engangshansker, sjekke hver barnets hode jevnlig ved å skille hårstrå, særlig langs halsen og bak ørene. Se etter nits, som er egg, samt live feil.

separate barn med lus fra resten av klassen. La dem lese ved bordet eller gjøre noen annen aktivitet. Ikke føle seg som om de blir straffet eller isolert.

Ring foreldrene til alle barn med lus og ha dem plukke opp barnet umiddelbart. Ikke la gutten eller jenta for å gå tilbake til etter behandling. Sjekk alltid barnets hode etter bevis for lus før tillater dem tilbake.

Gi foreldrene et tips ark om lus. Arket skal inneholde grunnleggende informasjon om lus og måter å fjerne smitten. Inkluderer både tradisjonelle insektmiddel behandlinger samt flere naturlige behandlinger.

Rengjør alle overflater som barnet har vært i kontakt med. Dette inkluderer støvsuging. Ikke bruk kammer på flere barn. Ikke tillate dem å dele hatter, hår bånd eller andre stoff som kommer i kontakt med et barns hode.

Hint

  • Enhver utstoppede dyr eller pute som har vært i kontakt med den smittede barnet skal enten vaskes i varmt vann eller legges i en plastpose og holdes borte fra barna i minst to uker, selv om mange barnevernssentre si seks måneder for å være trygg. Mens lus kan leve for bare én til to dager utenfor verten, kan nits leve lenger.