Digidexo.com

Hva er farene ved bærbare datamaskiner for barn?

Hva er farene ved bærbare datamaskiner for barn?


Bærbare datamaskiner og Wi-Fi-generasjonen er en definerende karakteristikk av det 21. århundre. Wi-Fi-nettverk bruker radiobølger til å sende informasjon med bruk av en ruter og et trådløst nettverkskort som ligger inne i laptop. Skoler og biblioteker installerer Wi-Fi-nettverk. Lærere i grunnskolen og videregående skoler er å integrere teknologi og bærbare datamaskiner i sine leksjoner. Til tross for fordelene og bekvemmeligheter til laptop, må du vurdere farene ved overvekt, seksuelle overgripere og lavt nivå radiofrekvens (RF) stråling fra Wi-Fi-nettverk når man beslutter å gi barn tilgang.

Wi-Fi Stråling

En studie gjort ved Princeton Office of Environmental Health and Safety å løse de offentlige bekymringene til å jobbe i en Wi-Fi-nettverk konkluderte med at nivåene av RF slippes ut fra et trådløst nettverk (2,4 gigahertz) er mye lavere enn ioniserende stråling (fra X- stråler) og "ikke utgjør noen fare" når målt mot de andre nivåene av moderne RF i miljøet.

Likevel, barn er mer sårbare for stråling, og de fleste studiene på lavt nivå radiobølger har blitt gjennomført på farene ved bruk av mobiltelefon. I en artikkel av BBC News, Dr. Lawrie Challis, pensjonert professor i fysikk, oppfordret forsiktighet, noe som tyder på at barn er "mye mer følsomme enn voksne til farer i miljøet." En stasjonær datamaskin senderen er "i tårnet", og på en tryggere avstand. Han anbefaler at foreldre holder bærbare datamaskiner utenfor barnas runder tross for det foreligger ingen direkte vitenskapelige bevis som bekrefter Wi-Fi-stråling er skadelig for barn. Challis hevder at hvis mobiltelefoner kan forårsake følsomhet, og nivåene er sammenlignbare med Wi-Fi-stråling, kan barn være i fare.

Fedme

Bærbare datamaskiner føre til inaktivitet. Ifølge American Academy of Pediatrics, i tillegg til foreldre som gir sunn mat som frukt og grønnsaker, bør foreldre begrense skjermen tid til mindre enn to timer om dagen. En bærbar datamaskin oppfordrer immobilitet. Fordi det er bærbart, blir det festet til barnet som et vedheng. Derfor, når familien flytter inn i stua, går den bærbare også. Barnet sprer seg ut på gulvet foran skjermen med den eneste bevegelsen er at av barnets øyne og hånd. Et daglig inntak av laptop aktivitet resulterer i en mindre aktivitet samlet, en lavere stoffskifte, vektøkning og risiko for fremtidige helseproblemer som diabetes og hjertesykdommer.

Usensurert Surfing

En bærbar datamaskin, i motsetning til en stasjonær datamaskin, kan flyttes fra rom til rom. Derfor er et barn mer tilbøyelige til å bruke den bærbare datamaskinen og surfe på Internett uten foreldrenes tilsyn. Et lite barn kan være søker etter en ufarlige sang eller fotografi og tilfeldigvis kommer over et urovekkende bilde eller video. Når vises, er bildet uutslettelig plantet i barnets sinn, som resulterer i angst og forvirring. Likeledes har kriminelle som utga seg vennlige nett kompiser vært kjent for å bli venn med ungdommer i chatrooms. Noen barn har blitt lokket bort fra hjemmet og forulempet av rovdyr eller kidnappet. Det er best å holde den bærbare datamaskinen i et felles rom, slik at foreldre kan overvåke, sensurere og sette grenser.