Digidexo.com

Hvordan Size Kids Basert på vekt

Barn vokser på ulike priser på forskjellige punkter i livet. Når legene måle høyde og vekt under en årlig checkup, de ser så mye for stabile veksttrender som de gjør for en persentil.
Men hvis du er bekymret, eller bare nysgjerrig, om barnets størrelse i mellom brønn besøk, kan det være betryggende og nyttig å finne ut hvilken størrelse de skal sammenlignes med hvilken størrelse de faktisk er. Interim kontroll kan også hjelpe deg med å identifisere når du trenger å gjøre små korreksjoner i løpet av året.

Hvordan Size Kids Basert på vekt

Hvordan Size Kids Basert på vekt

Vei barnet ditt uten ham iført sko eller tunge klær, for eksempel en genser eller jakke. Dette vil gi en sann kroppsvekt som ikke inkluderer vekten av tøyet.

Mål høyden på barnet ditt med seg skoene. Sørg for at barnet står rett og med føttene sammen.

Skriv inn kjønn, fødselsdato, dato for målinger, høyde og vekt i feltene i Barn Helse kalkulatoren.

Klikk Beregn BMI.

Se på BMI og persentil i resultatene delen. BMI er et forhold mellom høyde og vekt. Det er rapportert som en faktisk nummer, samt en persentil. Den persentilen hjelper deg å sammenligne størrelse med andre barn på samme alder og kjønn. En persentil på 5 prosent eller mindre typisk indikerer barnet er undervektig, og en persentil på 85 prosent eller høyere indikerer vanligvis barnet er overvektig. Men husk at et barn som har hatt en jevn trend av å være i 90-persentilen kan være sunt og rett på sporet.

Sammenlign BMI plottet på vekst diagram som en farget prikk med sunn vekt rekkevidde markert med grønt. Dette vil gi deg en idé om den gjennomsnittlige størrelsen på barn i samme alder og kjønn.

Hint

  • Skriv ut en vekstkurve fra Centers for Disease Control (CDC) nettside slik at du kan spore ditt barns vekst på egen hånd. Dette vil hjelpe deg å se barnets trender. En jevn trend er like viktig som en faktisk antall når man skal avgjøre om et barn er innenfor "normal" rekkevidde. Dette er grunnen til din barnelege sporer disse tallene ved hvert besøk.
  • Å få barnet ditt til å stå rett mens måling hans høyde, har barnet ditt stå foran en vegg med føttene sammen og hæler, skulderbladene, og hodet berøre veggen. Bruke noe flat som en bok for å markere toppen av hodet, og deretter måle fra gulvet til boken.
  • Hvis du er bekymret for ditt barns vekt eller veksttrender, ta kontakt med barnelege. Det er flere grunner for en endring i vekst, hvorav mange er ansett som normale vekstmønstre. Og hvis du er bekymret for at barnet ditt er enten under vekten eller over vekt, kan barnelege gi veiledning.