Digidexo.com

Hjerte Sunn mat valg for kronisk nyresykdom (CKD) Pasienter

Når nyrene fungerer normalt, de fjerner overflødig væske og avfallsstoffer fra blodet. Når nyrefunksjonen avtar, blir det mer vanskelig for disse avfallsprodukter som skal fjernes fra kroppen. Endringer i kostholdet ditt kan være nødvendig å redusere belastningen av nyrene og bremse utviklingen av nyresykdom. Lære å lage hjerte-sunne valg kan bidra til å forhindre ytterligere helseproblemer som du klarer nyresvikt.

Protein

Når proteinet er brutt ned i løpet av fordøyelsen, er et avfallsprodukt som kalles urea opprettet. Nyresykdom gjør det vanskelig for nyrene å effektivt eliminere urea. Reduser inntak av protein for å lindre noen av arbeidsmengden på nyrene dine. Store mengder protein finnes i animalske produkter, blant annet kylling, kalkun, fisk, biff, svinekjøtt og meieriprodukter. Eliminere disse matvarer fra kostholdet ditt, eller redusere dem betydelig.

Natrium

Natrium er nødvendig for riktig kroppsfunksjonen, men for mye natrium kan øke nyrene 'arbeidsmengde og føre til høyt blodtrykk. Natrium er ofte funnet i bearbeidet mat, brød, brus, hermetisert grønnsaker og supper og snacks som chips og pretzels. Eliminere disse matvarer fra kostholdet ditt for å hindre progresjon av nyresykdom, og redusere sjansene for å utvikle høyt blodtrykk. Redusere natrium inntaket bidrar til å administrere både nyresykdom og hjerte helse.

Fosfor

Personer med nyresykdom kan ha problemer med å kontrollere fosfatnivåene. Når for mye fosfor bygger seg opp i blodet, kan det føre til tap av kalsium fra skjelettet. Dette kan føre til beinbrudd og osteoporose. Begrens fosfor inntaket ved å unngå melkeprodukter, nøtter, øl, brus og tørkede bønner. Erstatte melkeprodukter med ikke-meieri creamers og melkeerstatning.

Kalium

Kalium er svært viktig for nyrefunksjonen og den samlede funksjon i kroppen. Imidlertid kan for mye kalium sette en belastning på nyrene, og gjøre det vanskelig for avfallsprodukter som skal fjernes fra blodet på en effektiv måte. For å redusere kalium inntak, unngå matvarer som søte poteter, epler, fisk og erter. Noen kalium kan fjernes fra kostholdet ditt ved å fjerne hud fra poteter og yams, hvor det meste av kalium er konsentrert. Kalium spiller en stor rolle i det kardiovaskulære systemet; å få riktig mengde kan bidra til å forbedre ditt hjerte helse mens du administrere nyresykdom.

Balansert kosthold

Eliminere en rekke matvarer fra kostholdet ditt gjør det vanskelig å få riktig mengde kalorier og balanse av næringsstoffer. En ernæringsfysiolog eller ernæringsfysiolog som spesialiserer seg i å arbeide med nyresykdom pasienter kan hjelpe deg å designe en diett plan som vil sikre tilstrekkelig kalori og næringsinntak, mens de eliminerer mat og drikke som kan bidra til progresjon av nyresykdom. Å gjøre gode valg for å administrere nyresykdom kan også forbedre ditt hjerte helse over tid.