Digidexo.com

Argumenter for og imot av Roxinal Bruk mot pusteproblemer

Argumenter for og imot av Roxinal Bruk mot pusteproblemer


Roxinal er et legemiddel som inneholder morfinsulfat som dets primære bestanddel for å bekjempe kroniske smerter. Ifølge produsentens hjemmeside, hver milliliter Roxinol inneholder 20 mg morfinsulfat, som er klassifisert som et analgetikum narkotisk. Dette stoffet er effektivt for smertelindring, men har flere bivirkninger, som inkluderer potensiell avhengighet, tretthet, kortpustethet og allergiske reaksjoner som fører til hevelse i lepper, tunge og svelg.

Former Roxinal

Roxinal kan tas med eller uten mat og er tilgjengelig i en tablett-eller kapselform, så vel som i en væske, og en stikkpille skjema for de på puste eller foringsrørene. Siden denne medisinen kan være vanedannende, advarer produsentens hjemmeside at pasienter ikke skal brått slutte å ta denne medisinen, men heller sakte redusere dosen for å bedre takle symptomer på tilbaketrekning.

Dyspné

Dyspné er et medisinsk begrep som beskriver problemer med å puste. Mars 2011 utgaven av "Journal of Pain og Symptom Management" detaljert effekten av 10 mg per dag av morfin på denne tilstanden. Forskerne undersøkte 83 pasienter med kronisk obstruktiv lungesykdom og fant at 52 av dem responderte godt på medisinen, noe som lettet pusteproblemer. Undersøkelsen konkluderte med at en dose på 10 mg per dag er trygt og effektivt for behandling av COPD.

Morfin

Morfin virker ved å aktivere molekyler i hjernen, kalt opioidreseptorer. Kort fortalt blir morfinsulfat bindes til disse reseptorer og blokkerer overføringen av nerveceller forbundet med følelsen av smerte; Men blokkerer nerveimpulser også fører til pustevansker. En studie publisert i april 2011 utgaven av "Molecular Pain" undersøkt mulige mekanismer og deres effekt på nervecellene i ryggnerveknutene av isjiasnerven. Undersøkelsen viste at stoffet faktisk vil innsnevre nerver og derved hemme evnen til nerven til å passere på impulser til tilstøtende nerver, noe som effektivt lindrer smerte.

Bivirkninger

En studie publisert i april 2011 utgaven av "Knee Surgery, Sports Traumatology" i forhold relative nivåer av smerte med morfin forbruk og bevegelsesutslag hos pasienter som hadde en prosedyre som kalles total kneproteser, eller utskifting av kneet. I tillegg studien evaluert bivirkninger og komplikasjoner av morfin bruk for to år etter operasjonen. Studien benyttes to grupper av pasienter: en som avviklet bruk av morfin tre dager etter kirurgi, og en andre, der pasientene avsluttet bruk etter syv dager. Forskerne fant at den andre gruppen hadde lavere relative smertescore enn først etter to-års periode, og det var ingen signifikant forskjell i utfallet av prosedyrene eller i bivirkninger, inkludert pusteproblemer.