Digidexo.com

Grunner for Nosebleeds hos barn

Hvis barnet ditt har en neseblødning, kan det være skummelt for dere begge. Du lurer på hva som forårsaket blødningen, men oftest, neseblod er ikke et tegn på et stort problem.

Typiske årsaker

Hevelse og irritasjon av en forkjølelse eller allergi angrep og lav luftfuktighet kan føre til en neseblødning. Hvis barnet ditt faller på nesen, lider et slag mot nesen, blåser for hardt eller plukker nesen, kan han ha en neseblødning.

Mer sjeldne årsaker

Eksponering for giftige gasser kan føre til en neseblødning. Noen medisiner som aspirin, kan føre til unormal blodpropp og dermed en neseblødning. Et barn på oksygen behandlinger er mer sannsynlig å ha en neseblødning også.

Kroniske Nosebleeds

Hvis barnet ditt har mye neseblod, ta ham til hans barnelege. Kroniske neseblod kan være et resultat av lav luftfuktighet eller et tørt klima, men de kan også være tegn på mer alvorlige forhold, for eksempel hemofili eller polypper.

Behandling

Vipp barnets hodet fremover, ikke bakover. Be ham om å blåse forsiktig inn i en vev hvis han kan. Knip den myke delen av nesen for en full 10 minutter uten å slippe trykket. Sjekk etter 10 minutter. Hvis han er fortsatt blødning, klemme den myke delen igjen for ytterligere 10 minutter. Hvis han er fortsatt blødning etter dette andre 10-minutters intervall, ta ham til barnelege eller legevakten.

Når skal ringe legen

Gå til legevakten umiddelbart hvis barnet ditt blir blek, svett eller nonresponsive samtidig ha en neseblødning. Hvis han blør for mye, hoster opp eller kaster opp blod eller noe brun som ser ut som kaffegrut, eller har mye neseblod, bør du ringe din barnelege.

Advarsel

Vippe barnets hode tilbake i løpet av en neseblødning kan føre ham til å svelge blod. Dette kan føre til ham, da, å kaste opp en blanding av hans mageinnhold og blod.