Digidexo.com

Magesmerter hos små barn

Magesmerter hos små barn


Magesmerter er en av de vanligste plager i små barn. Magesmerter kan ofte være en tilstand som kan utvinnes fra på egen hånd, men dersom barnet blir funnet å ha sterke smerter, er det best at hun ser en lege for videre testing (se Ressurser).

Årsaker

Det finnes en rekke årsaker til magesmerter hos små barn: bakterier eller virus infeksjoner, matforgiftning eller matallergier, blindtarmbetennelse, tarm problemer eller medisinske problemer som diabetes.

Symptomer

Små barn kan fortelle deg at magen gjør vondt - et spedbarn kan krølle meg sammen og gråter når de er i smerte. Smerte er ofte følt i buk-området, og et lite barn kan gni på området deres navle når det gjør vondt. Når det er viral, kan et barn har diaré eller oppkast.

Detection

En lege kan trekke blod fra et barn til å sjekke blodverdier, blodkulturer eller leveren. Han kan også ta avføringsprøver for å lete etter blod, parasitter eller mulige bakterier. Andre tester kan omfatte en CT eller ultralyd av magen, eller en barium klyster eller svelge.

Behandling

Barn bør få rikelig med hvile og drikke mye væske som vann, ingefærøl eller buljong. For viral tilfeller introdusere fast føde sakte tilbake inn i et barns kosthold og begynne med kjeks eller toast. Bruk over-the-counter medisiner som paracetamol for å behandle feber er det én.

Betraktninger

Ifølge Kids Vekst nettsted, er bare én av 20 barn funnet å ha en fysisk tilstand knyttet til magesmerter. Ofte magesmerter er resultatet av en psykologisk faktor som å være bekymret eller opprørt over noe som kan føre til en urolig mage. Snakk med barnet ditt for å finne ut om det er noen underliggende problemer som kan være problematisk dem.