Digidexo.com

Hvordan hjelpe med Foot nevropati

Foot nevropati, eller perifer neuropati, forårsaker smerte og nummenhet i føttene. Følelsen kan beskrives som en brennende eller prikkende følelse, som kan påvirke grunnleggende bevegelser og daglige aktiviteter. Den underliggende årsaken til fots nevropati kan være mange ting, alt fra smitte til skade på et problem med en stoffskifte. Ifølge Mayo Clinic, en av de vanligste årsaker til nevropati er komplikasjoner knyttet til diabetes. Siden sykdommen er vanligvis forårsaket av en underliggende tilstand, symptomene vanligvis bedre over tid som den underliggende tilstanden gradvis stabiliserer med behandling.

Behandlinger

Mens det er viktig å behandle din nevropati, er det like viktig å behandle tilstanden forårsaker dine symptomer, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. Hvis du behandler den tilstanden, så nevropati vil forbedre. Hvis du opplever relativt mild smerte, deretter tar over-the-counter smerte medisin kan være nok til å hjelpe dine symptomer. Bortsett fra over-the-counter medisiner, er det tre hovedalternativer som kan behandle symptomene anbefalt av Mayo Clinic, som alle krever en resept. Den første stoffet er anti-anfall medisin, som hjelper lette nerve smerte. Den andre behandlingen er en Lidokain smertelindring plaster, som tilføres det område hvor smerten er det verste. Det siste alternativet er å ta antidepressiva, som blokkerer smertesignalene i hjernen, og hjelper deg til å føle mindre smerte i føttene. Disse alternativene er bare for dem som opplever smerte, og de fleste finner lettelse når du arbeider med tilstanden forårsaker nevropati. Hvis du viser symptomer på nevropati, men er uvitende om å ha en tilstand, er det sterkt anbefalt at du ser en lege for å finne ut om du har noen udiagnostiserte helseproblemer.

Livsstil endringer

Siden mange tilfeller av munn- nevropati er relatert til ubehandlet diabetes, kan ta vare på føttene bidra til å minimere sjansene for å utvikle smerter i området. Opprette en vanlig øvelse plan kan bidra til å redusere symptomer på foten nevropati, fordi fysisk aktivitet bidrar til å holde blodsukkeret lavt og får blodet strømmer gjennom kroppen din. Hvis du tilfeldigvis være en vanlig sigarett røyker, er det viktig å slutte fordi røyking kan negativt påvirke blodstrømmen, noe som fører til en økt risiko for å utvikle fotproblemer. Massere føttene eller har noen andre gjøre det for deg, som vil øker blodtilførselen og lindre smerter i føttene. Unngå å sette bena inn i noen trange posisjoner, som det reduserer blodstrømmen til underekstremitetene og øker sjansen for å utvikle foten nevropati.