Digidexo.com

Typer Dysenteri

Dysenteri er en generell betegnelse for en fordøyelseskanal sykdom forårsaket av bakterier i systemet. Forskjellige bakterier kan danne forskjellige typer av dysenteri med forskjellige symptomer. Bakteriene kan erverves ved å spise eller drikke god infisert med bakterier, eller fra å passere mellom mennesker av blod, seksuell kontakt, genetikk eller spredning gjennom luften. Hvis du mistenker at du har noen form for dysenteri, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Amebic Dysenteri

Som navnet tilsier, er amebic dysenteri forårsaket av en amøbe i fordøyelsessystemet. Noen mennesker er rett og slett bærere av disse amøber, og kan ha noen uønskede symptomer i det hele tatt. Disse bærere kan oppleve en plutselig innsettende symptomer uten åpenbar årsak til endringen, eller symptomer kan bygge opp gradvis i løpet av årene.

Disse symptomene kan omfatte vekttap, fordøyelsesbesvær, blod i avføringen og anemi, som kan resultere i tretthet og svimmelhet.

Behandlinger for amebic dysenteri kan fokusere på symptomene i starten, inkludert over-the-counter antacids eller fordøyelses medisiner. Imidlertid behandling for selve sykdom kommer i form av antibiotika som er levert av en lege.

Basillær Dysenteri

Basillær dysenteri er også kjent som shigellose, fordi det er forårsaket av bakterier Shigella. Som amebic lidelse, kan noen mennesker bærer denne bakterien, og lider ingen symptomer; men de kan fremdeles passere bakteriene til andre.

Shigellose symptomer inkluderer høy feber, diaré og magekramper. I noen tilfeller kan diaré kan innbefatte blod, og den resulterende dehydrering av diaré kan føre til sykehusinnleggelse, spesielt hos unge barn og eldre. I alvorlige tilfeller hos barn yngre enn 2 år, kan høy feber og infeksjon forårsake anfall.

Som amøbedysenteri, antibiotika er den mest effektive behandlingen for shigellose.

Balantidial Dysenteri

Balantidial dysenteri er forårsaket av bakterier som kalles balantidium coli, som er ofte funnet i grise avføring. Denne tilstanden går også under navnet balantidiasis.

Symptomer på balantidiasis inkluderer feber, kvalme og oppkast, diaré, magesår og magesmerter og hevelse. Som de andre dysenteri forhold kan bærere være asymptomatiske.

Leger behandle denne tilstanden med antibiotika. På grunn av alvorlig dehydrering forårsaket av oppkast og diaré, kan pasienten også må gjennomgå rehydrering eller elektro erstatning.