Digidexo.com

Hvordan redusere Kvalme Fra Sulfasalazine

Hvordan redusere Kvalme Fra Sulfasalazine


Sulfasalazin, også markedsført som Azulfidine, er en anti-inflammatorisk narkotika primært foreskrevet for å behandle inflammatorisk tarmsykdom og revmatoid artritt, i henhold til American College of Rheumatology. Utviklet i de tidlige 1940-årene, er det en kombinasjon av 5-aminosalisylsyre (5-ASA), som er en anti-inflammatorisk, og antibiotikumet Sulfapyridine. Hvordan det fungerer fortsatt usikkert tross for sin lange historie. Det ironiske i sin bruk for å behandle fordøyelsessykdommer er at kvalme, oppkast og generell mageproblemer er vanlige bivirkninger i opptil en tredjedel av de som tar den.

Hvordan redusere Kvalme Fra Sulfasalazine

Overvinne Kvalme

•  Kommuniser med din lege. Fortell legen din om alle andre medisiner du tar; noen kombinasjoner kan forårsake eller forverre bivirkninger. Doser kan være nødvendig å justere hvis sulfasalazin er foreskrevet sammen med visse cyclosporines eller digoksin. Del alle andre kjente medisinske problemer med legen din, inkludert lever, nyre eller urinveisproblemer, som kan øke antallet og alvorlighetsgraden av bivirkninger. Ifølge US National Library of Medicine Daily Med hjemmeside, er sulfasalazin vurdert som graviditet kategori B, som betyr at det kan tas ved behov under svangerskapet; men alltid fortelle legen din dersom du er gravid eller planlegger å bli gravid mens på denne medisinen.

Ta medisinen som foreskrevet. Sulfasalazin kommer i 500 mg tabletter. Den vanlige dosen er 3-4 gram daglig, eller opptil åtte piller, spredt jevnt utover dagen og tatt ikke mer enn åtte timer fra hverandre. Dersom dosen er fire gram daglig, for eksempel ta to piller hver på 6 am, middag, 18:00 og 22:00 The Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning anbefaler å ta hver dose med mat og åtte gram vann. Hvis du glemmer en dose, ta den så snart du kan, med mindre det er nesten tid for den andre dosen. Ikke doble doser. Ikke slutte å ta medisinen etter at du begynner å føle deg bedre, med mindre å gjøre det av legen din.

Bo godt hydrert. Drikk seks til åtte (åtte unse) glass vann eller annen drikke mens du tar sulfasalazin. Dette bidrar til å redusere mange av medisiner er bivirkninger.

svelge tabletter helhet. Ikke splitt, knuse eller tygge sulfasalazin. Dette kan skape mageproblemer.

Ta magesaftresistente tabletter. Sulfasalazin kan foreskrives i form av en mage-belagt tablett. Disse pillene har et belegg eller barriere som holder det intakt inntil den når tarmen; Dette reduserer magesyke og ubehag.

Bygg opp dosen din. Hvis kvalme, oppkast, diaré eller tap av appetitt vedvarer, sjekk med legen din om å starte med en lavere dose, vanligvis ikke mer enn to gram om dagen, og bygge opp til det anbefalte beløpet over en periode på flere dager. I noen tilfeller kan legen din henvise deg til å stoppe sulfasalazin helt for opptil sju dager og deretter begynne på nytt med redusert dose.

Hint

  • Baseline laboratoriearbeid, inkludert blodprøver og nyre vurderinger, bør gjennomføres når sulfasalazin er foreskrevet, og deretter med jevne mellomrom som anvist av legen så lenge du tar medisinen.
  • Sulfasalazin skal ikke forskrives for alle som har en urin eller intestinal blokkering, porfyri eller allergi overfor salisylater eller noen av de sulfa narkotika.
  • Sulfasalazin kan forårsake lav sædkvalitet og infertilitet hos menn. Sædkvalitet vil gå tilbake til normal når stoffet er stoppet.