Digidexo.com

Vanlige stoffer som kan bekjempe Alzheimers sykdom

Vanlige stoffer som kan bekjempe Alzheimers sykdom


Alzheimers sykdom rammer over 5 millioner amerikanere og millioner mer over hele verden. Det er en progressiv, degenerativ sykdom som fører sine lider å miste sine kognitive evner og til slutt, deres fysiske evner så vel. Bruk av narkotika er spesielt utformet for Alzheimers pasienter bremser denne progresjon, slik at pasienten muligheten til å beholde sitt minne og lette atferdsmessige og emosjonelle bivirkninger også.

Betydning

For de som har blitt diagnostisert med Alzheimers sykdom, reseptbelagte medisiner FDA har godkjent for behandling gir håp for en lengre livskvalitet. Noen medisiner er foreskrevet for dem som lider av mild til moderat Alzheimers, mens andre er foreskrevet for moderate til alvorlige tilfeller. Selv om ingen av disse stoffene er en kur, kan de utsette behovet for opptak av Alzheimers pasient inn på et sykehjem eller langsiktig omsorg anlegget, samt lindrende stress på pleieren mens pasienten bor hjemme.

Funksjon

Alzheimers sykdom reduserer nivåene av acetylkolin, et kjemikalie som er ansvarlig for hukommelse, dømmekraft og tankeprosess. Over tid hjernen til Alzheimers pasient som krymper celler og vev blir ødelagt. Denne forringelse av hjerneceller kan utvikle seg langsomt eller raskt, avhengig av pasienten, med den gjennomsnittlige spenn mellom diagnose og død å være 7 til 10 år. Den vanlige medikamenter som er foreskrevet av leger i behandlingen av denne sykdommen arbeidet ved å beskytte det cholinergiske system, som er systemet ansvarlig for hukommelse og læring. De forhindrer også nivåene av acetylkolin fra avtagende, noe som forlenger forverring av hjerneceller. Det finnes også medisiner som brukes for å lette bivirkninger av Alzheimers som depresjon og hallusinasjoner, slik at pleieren mulighet til skikkelig bistå Alzheimers pasient med hennes daglige levende behov ved å holde henne rolig i hennes miljø.

Typer

Det er hovedsakelig to stoffer som brukes i behandlingen av Alzheimers sykdom. De er kolinesterase-inhibitorer og N-metyl-D-aspartat, eller NMDA-reseptorer. De vanligste hemmere inkluderer Aricept, Exelon og Galantamin. Disse stoffene brukes for behandling av mild til moderat Alzheimers. Aricept bremser tap av kognitiv funksjon hos Alzheimer-pasienter og er ofte brukt i kombinasjon med Memantin for å øke dens fordeler. Exelon er mer gunstig for dem som lider av Alzheimers på en økt rente og har bremset utviklingen mens faktisk forbedre sine kognitive evner. Galantamins ikke bare forbedrer mental funksjon, men også hjelpemidler i de atferdsmessige og psykiske bivirkninger. Dens effekter kan vare i et år eller lenger, og kan styrke over tid. For moderat til alvorlig Alzheimers, er en NMDA reseptor foreskrevet. For tiden, er det bare ett stoff, Memantin, som er tilgjengelig for behandling i denne kategori. Denne medisinen bidrar til å beskytte en overstimulering av aminosyren glutamat, som ødelegger nerver og celler i hjernen og forbedrer kognitiv funksjon i opp til ett år. Antidepressive medikamenter som Prozac og Zoloft brukes til å behandle de følelsesmessige bivirkninger av sykdommen, mens antipsykotiske medisiner som Haldol og Clozaril brukes til å behandle hallusinasjoner og vrangforestillinger som kan resultere i voldsomme fysiske eller verbale utbrudd.

Betraktninger

Av alle mennesker som er diagnostisert hvert 71 sekunder med Alzheimers sykdom, bare halvparten vil dra nytte av medikamenter for tiden tilgjengelig i behandling av sin sykdom. Det anbefales også at før en pasient er foreskrevet medisiner for å behandle de atferdsmessige effekter av Alzheimers, får de en grundig undersøkelse for å være sikker på det ikke er en underliggende medisinsk tilstand som forårsaker sine utbrudd. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, vil pasienten være mindre i stand til verbalt uttrykker noen smerte eller ubehag de kan ha oppstått. Noen av disse årsakene kan være en urinveisinfeksjon, interaksjoner med medisiner de kan ta for andre forhold, eller problemer med sin visjon. Dette er alle forhold som kan behandles enkelt med kortsiktige medisiner, noe som eliminerer behovet for å bli plassert på anti-psykotiske medisiner på lang sikt som bære sine egne uønskede bivirkninger.

Advarsel

Som med alle foreskrevne medisiner, legemidler som brukes til å behandle Alzheimers sykdom har ubehagelige bivirkninger, hvorav noen kan være skadelig for pasientens helse. De vanligste bivirkningene skyldes gastrointestinal irritasjon og er diaré, oppkast, kvalme og hyppig avføring. Pasienten kan også lider av svimmelhet og forvirring, og noen av de verst tenkelige scenarier har inkludert utvikling av magesår og leverskader. Men til tross for risikoen og advarsler, mange fortsatt velger å ta narkotika i håp om at deres sykdom vil utvikle seg langsomt, slik at de kan nyte livet og sin familie bare litt lengre tid.