Digidexo.com

Hva er farene ved acidose?

Hva er farene ved acidose?


Acidose, eller melkesyreacidose, oppstår når kroppens væskebalanse blir over-syrlig. Mens et alvorlig problem, symptomene er uspesifikke og kan bli feildiagnostisert. Det kan også følge med sykdommer som diabetes, nyre- eller leversykdom. I et worst-case scenario, kan det være dødelig. Faren for acidose gjenkjenner raskt nok. Konsultere legen din dersom du mistenker acidose er bak gastrointestinale plager, utslett eller apati.

Sepsis

En stor fare for acidose er sepsis, hvor hele kroppen går inn i en inflammatorisk tilstand. Sepsis, også assosiert med sjokk, som populært referert til som blodforgiftning. Hvis ikke behandles umiddelbart, fører det til organsvikt og død. Symptomer inkluderer høy feber, produksjon av liten eller ingen urin, lavt blodtrykk og endrede mentale tilstander.

Shock

Laktacidose kan føre til ofrene for å gå inn i sjokk, også kjent som hypoperfusjon. Ifølge Medscape, "Mengden av laktat produsert antas å korrelere med den totale oksygenmangel, av størrelsen av hypoperfusjon, og alvorlighetsgraden av sjokk." Tegn på sjokk inkluderer forverret psykisk tilstand, dype sukk mens du puster og eller lavt blodtrykk. For de som skal inn i sjokk trenger umiddelbar medisinsk behandling.

Coma

Pasienter som lider av melkesyreacidose kan gå inn i koma. Ifølge Web MD, er dette et symptom på laktacidose, vanligvis innledes med rask pust, klam hud, ekstrem svetting, kvalme og oppkast. Noen med disse symptomene bør tas til legevakten umiddelbart for å unngå å gå inn i koma.

Organsvikt

Alvorlig acidose forårsaker sepsis kan resulterer i store organsvikt, inkludert hjerte, lever eller nyresvikt. En pasient i denne tilstanden må behandles på intensivavdelingen på et sykehus.