Digidexo.com

Hvordan vet jeg om du er en alkoholiker

Hvordan vet jeg om du er en alkoholiker


Alkoholmisbruk og alkoholavhengighet er to forskjellige forhold som ofte manifesterer seg på lignende måter. Alkohol misbrukere ofte bruker mer enn de burde, men er fortsatt i stand til å opprettholde en viss kontroll over drikkingen. Alkoholikere er drevet fysisk og mentalt av sin avhengighet til alkohol og er ute av stand til å kontrollere sine behov og ønske om det. Erkjennelsen av at du tillater alkohol å styre livet ditt er en av de vanskeligste tingene du kan gjøre.

Hvordan vet jeg om du er en alkoholiker

•  Spør deg selv noen vanskelige spørsmål om forbruket av alkohol. Er alkohol det første du tenker på når du våkner? Føler du noen ganger skyldig om drikking? Føler du at du trenger å bremse ned eller kutte ned på hvor mye du drikker? Når andre kommentere drikkingen din, føler du irritert eller defensiv? Drikker du i hemmelighet slik at ingen andre vil se deg? Får du irritert hvis du er plassert i en situasjon hvor du ikke kan drikke? Du opplever fysiske symptomer som kvalme eller risting hvis du ikke drikker det? Hvis du svarte ja til enda en av disse spørsmålene, kan alkohol være å spille en større rolle i livet ditt enn du innser.

Undersøk problemer som kan ha oppstått. Langsiktig alkoholmisbruk kan føre til fysiske, mentale, økonomiske, sosiale og juridiske problemer. Alkohol misbrukere ofte opplever problem etter problem at de ikke klarer å gjenkjenne som konsekvensene av misbruket. Forverrede relasjoner, brutte løfter, mislykkede forpliktelser, økonomiske problemer og juridiske problemer kan alle være konsekvensene av alkoholmisbruk. Benektes at dine problemer kan være relatert til alkoholmisbruk er en typisk reaksjon når, i virkeligheten, du har sannsynligvis allerede gjort tilkoblingen.

Kjenn felles advarsel tegn på alkoholisme: Drikke alene; dårlige matvaner; drikker daglig bare å være i stand til å fungere; skape eller lage unnskyldninger for å drikke; fysiske utseende avtar; drikker i hemmelighet; vold; og arbeidet med å redusere eller slutte å drikke mislykkes.

søke hjelp for din avhengighet. Hvis du finner ut at du opplever ett eller flere av advarselen tegn på alkoholavhengighet, er nå på tide å ta affære. Det er mange selvtester på nettet som kan hjelpe deg å fortelle hvis du er en alkoholiker, men de kommer ikke til å hjelpe deg å slutte å misbruke alkohol. Ring i dag og planlegge en komplett helsevurdering med legen din for å finne ut hva neste skritt bør være.

Hint

  • Hvis du er bekymret for at du er en alkoholiker, er du sannsynligvis det.
  • Hvis du vet at du misbruker alkohol, slutte å nekte bevisene og be om hjelp fra en lege.
  • Ikke drikke og kjøre.