Digidexo.com

Forskjellen mellom hvete Pasta & Regular

Forskjellen mellom hvete Pasta & Regular


Hele korn revolusjonen har tatt over matbutikk hyller og shopping for pasta akkurat mye mer komplisert. Der når du hadde det enkle valg mellom spaghetti eller penne, nå finnes det alternativer som hvit, fullkorn, glutenfri eller hel hvete. Alternativene kan være overveldende, spesielt uten noen kunnskap om forskjellen mellom hel hvete og vanlig pasta.

Pasta Basics

Pasta er laget av korn mel blandet med vann, og de fleste pasta er laget av hvete. Noen ganger andre korn blir brukt. For eksempel kan ris eller mais benyttes til å lage glutenfri pasta.

Mens de fleste pasta er laget med hvete, ikke alle pasta er like. Hver type av hvete har en annen smak, tekstur og ernæringsmessig kvalitet. Typen av hvete som brukes bestemmer næringsverdi, og hvor pastaen er merket og solgt.

"Regular" Pasta

"Regular" eller raffinert pasta er laget med beriket eller hvitt mel som er tørket, eske og selges i dagligvarebutikker.

Mest vanlig eske pasta er laget med semulegryn, Farina eller begge deler. Disse er anriket mel som er kvitt spire og kli under behandlingen. Regelmessige pasta har fått et dårlig rykte i det siste tiåret på grunn av sin høye karbohydrater teller, mangel på hele korn og begrenset næringsverdi.

Fullkornspasta

Hele hvete pasta er laget med hele korn mel. Hele korn mel levere tørre pasta med mer ernæringsmessig verdi enn beriket pasta fordi kli, kim og stivelse, eller indre meste av kjernen, er intakt.

Hel hvete og fullkorn pasta har vært i høy etterspørsel ettersom studier har knyttet fullkorn dietter med vekttap og redusert risiko for sykdommer. Ifølge Penn State forskere ved University Park og College of Medicine, dietter høy i hele korn førte til en redusert risiko for kroniske sykdommer.

Hvete vs Regular

Pastaen du velger kommer ned til personlige preferanser, men fullkornspasta er smartere valg.

Den amerikanske regjeringen anbefaler tre one-unse porsjoner fullkorn per dag. Ifølge en studie publisert i Journal of Nutrition, September 2010, forskere ved National Institutes of Health, Louisiana State og SUNY Buffalo fant at hele hvete alternativer bidra til å bekjempe magefett og produsere lavere nivåer av C-reaktivt protein som hjelpemiddel i utvikling av hjertesykdom, slag og diabetes.

Mens teksturen av fullkornspasta ikke kan etterligne den glatte, øm tekstur beriket pasta, er det fordelaktig å legge til din diett.