Digidexo.com

Alternativer til squalene Shark Oil

Alternativer til squalene Shark Oil


Squalen er et mellomprodukt i kolesterol produksjon. Det produseres i human lever og transporteres i hele kroppen, akkumuleres i huden, hvor den fungerer som en fri radikal scavenger. Skvalen er inkludert i en rekke kosmetikk, legemidler og vaksiner, og blir forsket på som en antioksidant og anti-kreft sammensatte. Det er hovedsakelig hentet fra hai leveren for kommersiell bruk. Vegetabilske oljer er hovedalternativet kilde for skvalen. Forbedret utvinning og kvantifisering vil øke sin kommersielle verdi.

Sharks

Haileverolje gir høyest kjent mengde og renhet av squalen; derimot, er bekymringer over nedbrytende hai populasjoner vokser. Ifølge Food and Agricultural Organization (FAO), over en fjerdedel av hai arter er overbeskattet for kommersiell bruk. I 2005, 201 hai arter var på International Union for Conservation of Nature liste over truede dyrearter.

Olive Oil

Olivenolje har den høyeste squalen innholdet i alle vegetabilske oljer. Den reduserte kreftrisiko assosiert med en diett rik på olivenolje er knyttet til tilstedeværelsen av squalen. Omtrent 0,7 prosent av raffinert olivenolje er squalen. Noen squalen går tapt under raffineringsprosessen, men er i stand til å bli gjenvunnet fra destillatet. Det er mulig å gi squalen med en renhet på 90 prosent fra olivenolje.

Amaranth Seed Oil

Til tross for frø av amaranth planten blir bare 7 prosent olje, er det anslått at mellom 6 til 8 prosent av det er skvalen. Squalen er også tapt under raffinering av amaranth olje, men på grunn av den høyere utgangskonsentrasjon av squalen sammenlignet med olivenolje, er det mulig å utvinne destillert squalen av en enklere fremgangsmåte.

Palm Oil

Omtrent en prosent av palmeolje er sammensatt av fytokjemikalier. Til tross for denne lave mengden, tilstedeværelsen av disse fytokjemikalier som squalen, vitamin E og co-enzym Q10 øker dens terapeutiske fordeler. Forskere fra University of Malaya i Malaysia beskrev en rask gasskromatografi-flammeionisering Detection teknikk som reduserer squalene tap under kvantifiseringsgrensen prosessen.