Digidexo.com

End of Life Process

Dying

Døden er en universell konstant --- det skjer med alt og alle før eller senere. Og selv om døden er unik for hver person, er det visse endringer som folk går gjennom hvis de har tid til å tenke på hva som kommer og til å legge til rette for det. Uansett om enden av en persons liv kommer fra en langvarig sykdom, eller ganske enkelt fra å vokse gammel, vil det være visse merkbare tegn. Hold et øye med disse skiltene, og hvis du føler at du trenger det, søke hjelp for å håndtere slutten av livsprosessen.

Fysiske symptomer

Når en person vokser nær døden fra en langvarig tilstand (dette inkluderer aldringsprosessen), vil det være visse fysiske tegn. En redusert appetitt vil manifestere seg som den personen stoffskifte bremser ned. Personens søvn planen vil endre seg, og han eller hun vil sannsynligvis sove mer og oftere, men føler deg svak. Pustemønstre vil endre seg, bli raskere med perioder med bremset og stoppet selv puste. Kroppstemperaturen vil også endre som den personen nærmer seg slutten av livet, blir mye varmere eller kaldere enn vanlig.

Andre symptomer

De som går gjennom slutten av livsprosessen tendens til å vise mange følelsesmessige endringer også. Disse menneskene ofte vokser mindre interessert i sosialt samspill, for eksempel. De kan også oppleve hallusinasjoner og demens. De som går gjennom denne prosessen kan også utvikle en fiksering på død og de åndelige aspekter av det. I tillegg kan folk som nærmer seg slutten av livet blitt svært bekymret for smerten forbundet med å dø. Disse symptomene kommer i tillegg til eventuelle andre som er vist på grunn av en persons fysiske tilstand eller sykdom som kroppen når slutten.