Digidexo.com

Pasientinformasjon for venøs stenose Behandling

Pasientinformasjon for venøs stenose Behandling


The American Heart Association definerer stenose som en innsnevring eller innsnevring av et blodkar. I tilfeller spesielt av venøs stenose, er vener smalere og krever kirurgiske inngrep for å åpne skipene og gjenopprette normal blodstrøm.

Ballongangioplastikk

I ballong (eller perkutan) angioplastikk, er et kateter settes inn i det berørte blodåre ved hjelp av røntgenstråler som en veiledning. Da en ballong festet til kateteret er oppblåst, gjenopprette venen til riktig bredde og fjerning av stenosis.

Stenter

Stenter kan bli brukt sammen med angioplasti for å behandle venøs stenose. Den kollapsede metallnett er satt inn i venen, og deretter ekspandert til bredden av blodkaret. Etter at ballongen er fjernet, holder stenten de venøse veggene på plass, og hindre restenose.

Trombolyse

USC Center for vaskulær Care anbefaler trombolyse "for pasienter med relativt nye occlusions av arterier og vener." Å behandle venøse stenose, et kateter settes inn nær smalere blodåre og narkotika administreres for å fjerne blokkeringen.

Risiko

Risiko for venøs stenose behandling inkluderer allergisk reaksjon på radiografisk fargestoff, arytmi, blødning eller skade på blodåren forårsaket av kateteret og infeksjoner.

Betraktninger

Behandling for venøs stenose fortsetter å øke og bli mindre invasiv med tiden. Diskuter med din endovaskulær kirurg hvilket alternativ behandling som er best egnet for din situasjon.