Digidexo.com

Medisinsk bruk av hydrogen

Hydrogen, et ikke-metallisk element som er representert ved symbolet H, er kjent i den vitenskapelige samfunnet som det letteste av alle elementer. Det er en av de viktigste komponentene i vann. Forskjellige former og derivater av hydrogen blir brukt til mange formål innen medisinen.

Hydrogensulfid

Ifølge Physorg.com blir hydrogensulfid ofte benyttes i nøds medisin. Når hydrogensulfid gis til pasienter som gjennomgår hjertekirurgi, det hjelper hjelpemiddel i healing og kan redusere effekten av visse hjerteproblemer. I løpet av en medisinsk nødsituasjon slik som myokardialt infarkt, en pasient kan bli administrert hydrogensulfid direkte inn i hjertet i løpet av operasjonen. Pasienter som er administrert denne skutt oppleve en økt oksygentilførsel til hjertet, noe som bidrar til å gjenopplive den. Hydrogensulfid kan også hjelpe hjertet ved å reversere de syke effektene av reperfusjon. Reperfusjon er et uønsket biprodukt av prosessen hvor blodstrømmen er gjenopprettet til hjertet. Reperfusjon oppstår når, etter en periode med inaktivitet hvor hjertet ikke mottar signifikant blodstrøm, forårsaker en plutselig tilbakeføring av blod inflammasjon og overskytende belastning.

Tritium

Ifølge bedre helse nettsted, er tritium en av de isotoper av hydrogen. Dette stoffet blir brukt som en markør i den medisinske industrien. A "markør" er et begrep som refererer til testresultater som fungerer som diagnoseverktøy. For eksempel, viser en tumormarkør for å nivået av visse kjemiske stoffer i blodet som legens bruk til å bestemme hvor stor svulst er. Tritium, en svært radioaktivt materiale, brukes mye i røntgen og andre typer medisinsk bildebehandling, for å identifisere disse tumormarkører. Som et resultat, er det en av de viktigste bestanddeler i nukleærmedisin.

Natriumbikarbonat

Ifølge GI Care nettstedet, er hydrogen også en viktig ingrediens i natrium bikarbonat. Natriumbikarbonat er funnet i både salt og natron. Imidlertid er det også brukt som en metode for behandling av visse tilstander på grunn av sin kraft til å nøytralisere syren. For eksempel er natriumbikarbonat brukes til å behandle medisinske tilstander som uclers, hyper-surhet i tarmsystem, nyrestein, hevelse i ansikt eller andre deler av kroppen, høyt blodtrykk og hjertesykdom.

Hydrogenperoksid

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, kan hydrogen peroxide brukes som et desinfeksjonsmiddel for å rense sår. Dette kan redusere risikoen for å pådra en bakteriell infeksjon. Hydrogenperoksid stopper også lite fartøy såret blødning, og det kan brukes i oral hygiene i tillegg.