Digidexo.com

Fysiske årsaker til svimmelhet

Fysiske årsaker til svimmelhet


Svimmelhet er et vidt begrep for ulike fornemmelser som svimmelhet, ustøhet, tap av balanse og svimmelhet, eller en spinnende følelse, ifølge Mayo Clinic. Mens svimmelhet kan være foruroligende og noen ganger ødeleggende, det vanligvis ikke indikerer en livstruende tilstand. Det er mange mulige årsaker til svimmelhet, inkludert fysiske og psykiske grunner; mens noen mennesker kan oppleve svimmelhet grunn mentale tilstander slik som angst lidelser, de fleste årsaker til svimmelhet er et resultat av en fysisk problem.

Brain Disorders

Alvorlige nevrologiske tilstander som hjerneslag, hjerneblødning, hjernesvulst eller multippel sklerose kan føre til at du opplever en type svimmelhet som kalles vertigo. I tillegg kan hodepine og migrene gjøre deg svimmel. Det er viktig å huske at hvis du opplever svimmelhet som følge av en alvorlig forstyrrelse i hjernen, vanligvis, vil du også oppleve flere nevrologiske symptomer som tap av balanse, syn og tale endringer og ansikts nummenhet og svakhet.

Inner Ear Problemer

Indre øret infeksjoner kan føre til at du føler deg vedvarende svimmelhet sammen med kvalme, oppkast og balanse problemer i flere dager. Ménières sykdom, eller en tilstand hvor mye væske akkumuleres i det indre øret kan også føre til at du opplever svimmelhet som varer alt fra en halv time til flere timer. Akkurat som med indre øret infeksjoner, folk som har Ménières også lider av flere symptomer som balanseproblemer og øresus, ifølge MedlinePlus.

Hjertesykdommer

Problemer knyttet til hjertet kan også føre til svimmelhet. Hjertesykdom kan hindre hjertet i å pumpe ut tilstrekkelig blodstrøm som fører til følelse av å besvime eller ør, ifølge Mayo Clinic. Noen hjertesykdommer som forårsaker svimmelhet inkluderer hjerteinfarkt, arytmi (uregelmessig hjerterytme) eller en unormal hjerterytme hvor hjertet slår for fort eller for sakte.

Unormal blodtrykk

Å ha unormale blodtrykket-høy eller lav kan forårsake svimmelhet. Hvis du har veldig høyt blodtrykk, kan dette føre til skader på hjernen, som igjen kan føre til at du opplever svimmelhet, ifølge eMedicineHealth. Tilsvarende, hvis det er en nedgang i blodtrykket etter stående eller sittende opp for brått, kan du også føle deg svimmel, ør eller svak, ifølge Mayo Clinic.

Medisiner bivirkninger

Flertallet av reseptbelagte legemidler liste svimmelhet som en potensiell bivirkning, ifølge eMedicineHealth. Men noen medisiner er mer sannsynlig å få deg til å føle deg svimmel; for eksempel anti-anfall medisiner, beroligende midler og sedativa tendens til å gjøre at du føler deg ustø. Blodtrykk medisiner som senker blodtrykket betydelig kan gjøre deg svimmel eller ør. Legemidler som forårsaker dehydrering som diuretika kan gjøre deg svimmel også. Hvis et stoff er årsaken, når du slutter å ta stoffet svimmelhet går unna.