Digidexo.com

The Chemical Fordøyelse og absorpsjon av mat

The Chemical Fordøyelse og absorpsjon av mat


Fordøyelsessystemet er en måte for næringsstoffer for å gå inn i sirkulasjonssystemet fra miljøet, i henhold til Colorado State University. Dette kan ikke inntreffe med mindre mat oppsluttes i ekstremt små molekyler gjennom mekanisk og enzymbehandling. Etter maten er fordøyd i molekyler som kan bli absorbert av kroppen, absorberer Epitel lining enkle sukkerarter, aminosyrer og fett i blodet.

Forordning

Nedbrytningssystemet reguleres av hormoner som er fremstilt i magen, mucosa og tynntarmen, i henhold til National Digestive Diseases Information Clearinghouse. Den primære hormoner som bidrar til å kontrollere fordøyelsen er gastrin, sekretin og cholecystokinin. Når gastrin slippes det signaliserer magen til å produsere syre som brukes til å bryte ned maten. Gastrin spiller også en rolle i normal cellevekst i slimhinnen i magesekken, tynntarmen og tykktarmen. Secretin fører til bukspyttkjertelen for å skape fordøyelsessaft som har høye nivåer av bikarbonater. Bikarbonater hjelpe magen med å nøytralisere sure mageinnholdet før de når tynntarmen. Secretin hjelper også med til produksjon av pepsin, og fungerer som en stimulant. Pepsin er et enzym som bidrar til kroppen å fordøye forskjellige typer proteiner. Pepsin signaliserer også leveren til å produsere galle. Den tredje hovedtype av hormonet som er involvert med fordøyelsen er cholecystokinin, som stimulerer fordøyelsen av fett og proteiner.

Absorpsjon

Hoved plassering som absorpsjon av næringsstoffer foregår er tynntarmen, ifølge Southern Illinois University School of Medicine. Dette spiller en stor rolle i balansen av elektrolytter og vann i kroppen. Elektrolytter er viktige mineraler i blodet som bærer en elektrisk ladning, ifølge Medline Plus, en online tjeneste av National Library of Medicine og National Institutes of Health. Tynntarmen inneholder muskel folder kjent som villi som bidrar til å øke overflatearealet av tynntarmen for absorpsjon. Næringsstoffene absorberes gjennom villi og overføres direkte inn i blodet. Den ileocecal ventilen er ansvarlig for passering fordøyde materialer inn i tykktarmen.

Pathway

Den tarmsystem begynner i spiserøret, fortsetter til magen, tolvfingertarmen og deretter, tykktarmen, tynntarmen, tykktarmen, og til slutt anus, hvor den forlater kroppen, i henhold til National Digestive Diseases Information Clearinghouse.

Størrelse

Tarmsystem er ca 30 meter lang, ifølge Thinkquest.org.

Fun Fact

Kyr har tre magene som hjelper dem å fordøye maten, ifølge Thinkquest.org. Mat er syklet gjennom magen på en ku to til tre ganger før den frigis fra kroppen. Dette betyr at magen av en ku er mindre effektiv enn i magen til et menneske.