Digidexo.com

Beste metode for Ørevoks fjerning

Beste metode for Ørevoks fjerning


Ørevoks er et naturlig produkt som beskytter øret mot vann og infeksjon. For lite ørevoks øker muligheten for infeksjon, men for mye kan også forårsake infeksjon samt hørselstap. En lege kan gi den beste behandlingen for ørevoks fjerning, men det er også nyttig å vite de beste produktene og hjem rettsmidler tilgjengelig.

Legens behandling

Den beste metoden for ørevoks fjerning, ifølge American Hearing Research Foundation, er av en lege under direkte visjon. Denne metoden innebærer en lege eller andre profesjonelle plassering en metall spekulum i øregangen, og deretter fjerne voksen med et instrument som kalles en ørevoks skje, en myk sugeenhet og tang. Den ikke-kirurgisk prosedyre blir ofte utført med et mikroskop for å undersøke forstørrelse. I noen tilfeller, denne prosedyren krever et besøk til en øre spesialist.

Earwax fjerning av en lege øker sannsynligheten for at alle påvirket voksen er fjernet, og at det er gjort på en sikker måte.

Over-the-Counter

Øre-dråpeoppløsning er det beste produktet for personer med liten til moderat ørevoks oppbygging, i henhold til AHRF. Over-the-counter produkter som hjelper med ørevoks fjerning er blandinger av olje og peroxide. Hydrogenperoksid er ikke til stede for å oppløse ørevoks, men snarere er mekanisk i å flytte overflødig voks ut av øregangen.

Øredråper er ikke anbefalt for personer med en trommehinne perforasjon. Enzym-baserte øredråper er mer sannsynlig å forårsake en allergisk reaksjon, derfor, olje og peroxide løsninger er de mest effektive produkter.

Hjem Utbedring

Vann kan være like, eller mer, effektive enn over-the-counter ørevoks-fjerning synker. Ved hjelp av vann for å fjerne voks kalles ofte vanning eller syringing. Det innebærer å sette vann inn i ørekanalen to til tre minutter for å la væsken brytes opp og mykne voks, og deretter ved hjelp av en sprøyte for å fjerne vannet og voks fra øret.

Denne metoden kan være farlig hvis en person har en perforert trommehinne fordi vann og voks kan flytte inn i mellomøret, forårsaker infeksjon.

Noen mennesker bruker en vann-pick-enheten til å sprøyte vann inn i øregangen, men det har ikke vist seg mer effektiv enn sakte flom øregangen med vann.