Digidexo.com

Toddler ørebetennelse

I en alder av tre, de fleste barn har allerede lidd minst en ørebetennelse. Synet av en pjokk rykke øret hans og hylende i smerte er altfor kjent i pediatriske kontorer. Ta hjerte: det finnes måter å lette lidelsene, og muligens også redusere en pjokk risiko for ørebetennelser.

Symptomer

Smerter i øret, er det primære symptom på en ørebetennelse. Noen småbarn vil være i stand til å beskrive smerten, mens andre ikke kan. Hvis en pjokk ikke kan artikulere smerten av en øreinfeksjon, kan en forelder eller omsorgsperson se etter andre tegn. Noen småbarn vil indikere øresmerter ved å rykke på den fornærmende øret. Andre tegn på en øreinfeksjon er tap av matlyst, crankiness, søvnproblemer, feber, senere kaldt symptomer, og problemer med balansen.

Årsaker

Viral ørebetennelser kan forekomme, men de fleste av øreinfeksjoner kontrahert av småbarn er bakteriell i naturen. Øretrompeten kobler innsiden av øret til nese og hals. Væske som kommer inn i øret unnslipper gjennom øretrompeten. Under en forkjølelse eller bihulebetennelse, blir øretrompeten blokkert med slim og væske er fanget i mellomøret. Denne lagrede fluid fører til en bakteriell ørebetennelse. Ørebetennelser kan ikke overføres fra person til person.

Behandling

Ørebetennelser kan forårsake mye smerte. Flertallet av behandlingen dreier seg om smertebehandling. Varm komprimerer kan brukes på den infiserte øret for å berolige smerter. Varmen kan også hjelpe pjokk slappe av. I tillegg til komprimerer, kan over-the-counter smerte medisiner lette smerter, men skal administreres med forsiktighet. Kjøp en smertestillende medikamenter som er laget spesielt for spedbarn eller småbarn. Følg instruksjonene på medisiner emballasjen eller ringe en barnelege for dosering råd. Paracetamol og ibuprofen er de aktive ingrediensene i de fleste barns smertestillende medikamenter. Hvis symptomene vedvarer, kan antibiotika være nødvendig å tøyle i infeksjonen.

Forebygging

Noen øre infeksjoner kan forebygges. Hold småbarn unna sigarett og sigar røyk. Gjentatt eller konsekvent under for tobakksrøyk øker barnets risiko for kroniske ørebetennelser. God hygiene, sammen med å unngå spredning av bakterier og forkjølelse, kan bidra til å forhindre sinus problemer som ofte fører til ørebetennelser.

Advarsel

Gi aldri en pjokk aspirin til å kontrollere smerten av en øreverk. Aspirin øker barnets risiko for Reyes syndrom. Hvis symptomene vedvarer eller forverres etter noen dager, ta pjokk til en barnelege eller øyeblikkelig hjelp anlegget.