Digidexo.com

Pyloric sår Symptomer: Ødem, magesmerter når du sitter

Pyloric sår Symptomer: Ødem, magesmerter når du sitter


En pyloric sår er et magesår som ligger i den pylorus, som er den nederste ende av magen som fører inn i duodenum, som ender i den pyloriske ringmuskelen. Den pyloriske ringmuskelen er en ring av muskelen som trekker seg sammen for å lukke åpningen mellom magesekken og tolvfingertarmen. Sår er åpne sår eller rå områder i slimhinnen i magesekken eller tolvfingertarmen.

Årsaker

Peptiske sår er forårsaket av magesyre og pepsin og forårsake skade på slimlaget i magesekken eller tolvfingertarmslimhinnen. Medikamenter i den ikke-steroidale, anti-inflammatorisk kategori (NSAID), så som ibuprofen - spesielt de medikamenter uten et enterisk belegg, som er utformet for å minimere skade fra NSAID-medikamenter - kan være en årsak til magesår. Noen livsstilsfaktorer kan forverre symptomer på magesår, som for eksempel et høyt inntak av koffein, røyking og forhøyet stressnivå. Heliobacter pylori er en bakterie som vanligvis er årsaken til en infeksjon av antrum (den delen av magen sammenføyning pylorus), noe som kan føre til duodenalsår.

Symptomer

Symptomer på pyloric sår er i hovedsak de samme for andre duodenalsår. Dyspepsi er den medisinske betegnelsen på de vanligste kombinerte symptomer. Noen mennesker opplever alle symptomene på en sår uten sår er til stede; denne tilstanden som kalles funksjonell dyspepsi. Symptomer kan oppstå regelmessig og ofte, eller de kan ikke dukke opp igjen i uker eller måneder. Symptomene inkluderer en person føler seg veldig full, og ikke være i stand til å drikke så mye væske som normalt; en tom, gnagende følelse i magen, som ofte er smertefullt, og oppstår vanligvis 1-3 timer etter å ha spist, ledsaget av en følelse av sult. Mange lider finne at spising kan lindre sensasjonen av gnager og tomhet. Kvalme er et annet vanlig symptom, som er en sensasjon av syre reiser opp i halsen.

Smerte

Personer som lider av magesekken eller tolvfingertarmen opplever varierende grad av smerter. Smerten kan noen ganger være lokalisert, men kan også blitt utbredt, på tvers av hele magen. Pasienter klager ofte at magesmerter kan virke verre når de er i en sittestilling. Smerter forbundet med magesår kan utstråle inn i brystet, bak brystbenet, eller inn på baksiden, noe som kan være en svært skremmende opplevelse, da disse følelsene kan forveksles med hjerteinfarkt eller andre kroniske tilstander.

Komplikasjoner

Pylorusstenose sår kan føre til komplikasjoner ved å forårsake pylorus å bli betent. Dette kan føre til en tilstand som kalles pylorusstenose. Den betennelse fører til en innsnevring av pylorus, som forsinker passasjen av mageinnholdet i tarmen og fører til gjentatt oppkast, noen ganger mat konsumert opp til 24 timer tidligere. I noen tilfeller er det synlige bevegelse og distensjon av magesekken. Andre komplikasjoner felles for alle peptisk ulcus omfatter blødning, som kan innebære oppkast av blod, og et mørkt stoff som ser ut som malte kaffe. Denne tilstanden er alvorlig, og krever akutt behandling.

Behandling

Syrenøytraliserende medikamenter kan hjelpe til å lindre symptomene hos noen pasienter. Hvis helicobacter pylori er funnet å være til stede, og den sannsynlige årsak til sår, kan antibiotika administreres. Anti-sekretoriske medikamenter kan bli administrert for å redusere produksjonen av magesyre, slik at sår å leges. Livsstilsendringer kan trenge å bli vurdert, slik som å slutte å røyke, redusere koffein og stress nivå, og redusere forbruket av rike eller veldig fet mat. Hvis pylorusstenose er til stede, og antisekretorisk medisiner svikter, kan kirurgi være nødvendig.