Digidexo.com

Dental infeksjon forårsaket av Root Canal

Tenner

Tennene er ganske kompliserte deler av kroppen, selv om de kan se ganske enkelt fra utsiden. Det ytterste lag av tannen er laget av emalje, og det virker som et skjold for å beskytte resten av tannen fra skade. Under dette er det andre lag av tannen kalt dentin. Og under dentin er det som kalles tann papirmasse. Når tannen først oppstår det er næret av massen, men når tannen har modnet og rotkanalene (stier der blodet har lov til å gi mineraler og næringsstoffer til tannen) utvikle, er ganske unødvendig massen. Imidlertid, hvis tann papirmasse dør, kan en infeksjon føre.

Tooth Infeksjon

En tann kan bli infisert enten fra inne i tannen, eller utenfor tannen. Infeksjon inne i tannen kan resultere fra tann papirmasse døende og blokkerer rotfylling. Eller en infeksjon kan oppstå fra utenfor tann, med emalje og dentin cracking åpen og fremmedlegemer komme inn i tann papirmasse. I begge tilfeller tann infeksjon forårsaker smerte, opphovning, temperaturfølsomhet, og andre ubehagelige symptomer. Hvis infeksjonen er lov til å spre så kan det nå de tannkjøtt, kjevebenet, og selv andre tennene til å gjøre mer skade.

Root Canal

Siden tann massen er ikke nødvendig for en voksen tann til å holde seg friske, en prosedyre kjent som en rotfylling, fjernes den tann papirmasse, men etterlater tannen intakt. Når denne fremgangsmåten utføres, vil der fjerne blokkeringen av selve rotkanalen, så vel som urenheter som forårsaker infeksjonen tannen vil bli fylt med et annet stoff, og deretter forseglet lukket. Imidlertid bør man være forsiktig før du får en rotfylling. Hvis det er faktisk ingenting galt med tannen og problemet er i tannkjøttet, kan da åpne opp tannen skape en mulighet for en tanninfeksjon å manifestere seg. Eller hvis en tann ikke er skikkelig lukket, enn infeksjon kan komme innenfor den fylte tann og ødelegger det tross alt av innsatsen til det motsatte. Før du får utført dette inngrepet, være helt sikker på at det er nødvendig, ellers kan du faktisk være å gjøre problemet verre i stedet for bedre.