Digidexo.com

Kjemisk Meningitt Symptomer

Kjemiske meningitt resultater fra en hvilken som helst av en rekke forskjellige utenlandske irriterende stoffer som forårsaker inflammasjon til vevet som dekker hjernen og ryggmargen. Det kan forekomme, for eksempel, etter kirurgiske prosedyrer slik som en shunt eller kateter som innfører kjemoterapeutiske midler, kontrastmidler eller steroider.

Betennelse

Selv om hjernehinnebetennelse er vanligvis forårsaket av en bakterie, virus eller sopp, symptomer på kjemiske hjernehinnebetennelse er like, og lidelsen primære symptomet er betennelse.

All-Body Symptomer

Kjemisk hjernehinnebetennelse betennelse kan føre til en reduksjon i all sensorisk og motorisk funksjon i hele kroppen.

Nakkestivhet

Nakkestivhet, med den tekniske betegnelsen nakkestivhet, er et viktigste symptomet på kjemiske hjernehinnebetennelse. Ufrivillige muskelspasmer gjør bevegelse vanskelig, spesielt å bevege nakken fremover.

Feber

Høy feber er vanlig i kjemisk hjernehinnebetennelse som i andre typer. En studie publisert i en 2001 utgave av tidsskriftet Clinical Infectious Diseases sammenlignet pasienter med smittsomme og ikke-smittsomme hjernehinnebetennelse. Forfatterne fant at feber med kjemiske hjernehinnebetennelse sjelden steg over 103 grader, og varte ikke så lenge med infeksiøs hjernehinnebetennelse.

Andre symptomer

Også vanlig med alle typer hjernehinnebetennelse, inkludert kjemisk form, er alvorlig hodepine. Noen mennesker opplever kvalme og oppkast i tillegg.