Digidexo.com

Stevens-Johnson syndrom og Modafinil

Modafinil er et sentralstimulerende stoff foreskrevet til personer med søvnforstyrrelser som narkolepsi og obstruktiv søvnapné for å unngå søvnighet på dagtid. I USA, er modafinil solgt merkevaren Provigil, produsert av Cephalon inn under. Modafinil bruk har vært knyttet til Stevens-Johnson syndrom.

Stevens-Johnson syndrom

De fleste mennesker tåler Provigil veldig godt. I sjeldne tilfeller, men det kan føre til alvorlige bivirkninger, inkludert en farlig reaksjon som kalles Stevens-Johnson syndrom. Dette syndromet kan være forårsaket av virus eller bakterieinfeksjoner, men det skjer vanligvis som en allergisk reaksjon på medisiner.

Identifikasjon

Det tekniske navnet for Stevens-Johnson syndrom er erythema multiforme. Lidelsen kan utvikle seg til en livstruende fasen kalles toksisk epidermal nekrolyse.

Initial Symptomer

Stevens-Johnson syndrom vanligvis begynner med influensalignende symptomer som feber, hodepine, tretthet, sår hals og hoste. Milde utslett deretter oppstå. Noen tar modafinil som utvikler noen form for utslett bør oppsøke lege umiddelbart, fordi det kan være et tegn på Stevens-Johnson syndrom.

Utslett Progresjon

Utslettet blir svært smertefullt og blemmer, hovedsakelig forekommer på armer og ben, og i nese, munn og øyne. I de verste stadier av sykdommen, har personen brenne-lignende sår over hele kroppen, og huden begynner å felle. Dette kan føre til fatale infeksjoner. Pasientene blir ofte behandlet på brann enheter.

FDA Warning

Selv Stevens-Johnson syndrom er sjeldne, krever det amerikanske Food and Drug Administration en advarsel om dette farlig tilstand på Provigil instruksjoner, samt på at av flere andre reseptbelagte legemidler.