Digidexo.com

Er det trigeminusnevralgi eller bare en tannpine?

Trigeminusnevralgi (TN) er en av de vanligste formene for munnen smerte. Hos pasienter med denne tilstanden, kan nevrologiske funn være helt normal, men smertene fortsetter til tross for innledende suksess med medisinering. Svært ofte pasienter opplever gjennombruddssmerter selv når medisinert, som resulterer i behov for mer og mer medisiner for å få behov for lindring. For noen pasienter, fortsetter smerter til tross for å ha en tann trukket. TN ble først anerkjent i 1900 som en betingelse behandlet av komplett ablasjon av gasserian ganglion.

Om

Ifølge Manish Singh, MD av Hahnemann universitetssykehus, er trigeminusnevralgi en smertefull tilstand i munnen og den hjernenerven V. TN kan vises som en migrene cluster hodepine og i første omgang bli diagnostisert som en vanlig tannpine eller TMJ. Imidlertid ved behandling for disse tilstander, kan pasienten ikke motta lindring. TN er mest vanlig hos kvinner, som vises dobbelt så ofte. Det er også et vilkår som har en kort varighet, med debut eldre enn 50.

Symptomer

Ifølge Singh, de viktigste symptomene på trigeminusnevralgi er forbigående skarpe smerter som vises på siden av ansiktet og hodet. Dette kan synes å være lik en klynge hodepine eller migrene smerte. Andre symptomer inkluderer intermitterende smerter som kan forsvinne i lange perioder mellom angrepene. Etter angrepet, er ansikts nummenhet vanligvis ikke til stede, eller er det som regel angrep mens pasienten sover.

Årsaker

Kompresjon av hjernenerve V er den primære årsaken til trigeminusnevralgi, sier Singh. Men mange andre forhold foreligger samtidig med TN. Eksempler på dette er: glossopharyngeal nevralgi (GN) og occipital nervesmerter (ON) syndromer. Dette er to nervesyndromer som fører til smerter i ansiktet og munnen områder av hodet. Andre tilstander som multippel sklerose kan også ha en effekt på ansiktssmerter.

Behandlinger

Ifølge Singh, omtrent 75 prosent av pasienter med TN er i stand til å motta lindring med medisinsk behandling. Siden dette er en tilstand som skjer hos eldre individer, foreslår han at medisinsk behandling er den logiske og passende initial terapi for TN. Mange enkeltpersoner velger å avslutte medisinsk behandling etter det første året med behandling fordi tilstanden ofte går i remisjon. Men mange velger å fortsette behandlinger senere når tilstanden avkastning. En lang rekke medisiner har vist seg effektive i behandlingen av TN, inkludert gabapentin og Lamotrignene, både anti-anfall medisiner.

Kirurgiske behandlinger

Singh antyder at over tid medisinering behandling begynner å miste sin effektivitet. Som et resultat av pasienter kan begynne å oppleve gjennombruddssmerter. Kirurgi kan være det nest beste alternativet. Et forslag er gamma kniv kirurgi. Denne spesielle kirurgiske inngrep er spesielt effektivt i behandlingen av trigeminal neuralgi. Imidlertid er kirurgiske inngrep ikke er effektiv for personer som har TN sekundært til multippel sklerose.