Digidexo.com

Tegn og symptomer på vabler

Tegn og symptomer på vabler


Hvis du arbeider med hendene, er en idrettsutøver eller bruke sko som er for små, kan du være sannsynlig at lider av blemmer. Blemmer utvikle seg når fluid samler seg mellom de ytre og indre lag av huden. De kan oppstå hvor som helst på kroppen og er ofte funnet på hender og føtter. Blemmer kan opptre som en enkelt blemme eller i klynger.

Årsaker

Selv om friksjon og brannskader er en vanlig årsak til blemmer, andre forårsaker agenter inkluderer frostskader, allergiske reaksjoner og fysiske skader. Bakterielle hudinfeksjoner, for eksempel impetigo, og virale infeksjoner som helvetesild og vannkopper også føre til blemmer. En annen vanlig virus som produserer blemmer er herpes simplex virus, som produserer forkjølelsessår eller munnherpes i eller rundt munnen. Sjeldne, men alvorlige, kan sykdommer som arvet epidermolysis bullosa eller autoimmune lidelser som bulløs pemfigoid og pemfigus produsere blemmer over hele kroppen.

Tidlige symptomer

Det første tegnet på et utviklings blemme er rødhet i huden rundt det berørte området. Denne endringen i farge indikerer betennelse og kan være smertefull eller øm å ta på. Det berørte området kan også være varm eller tingly. Irritasjon eller kløe kan oppstå hvis blemme er et resultat av en bug bite, allergisk reaksjon eller hudinfeksjon. Det kan ta flere timer for blister å danne etter at huden blir rød.

Sene symptomer

En blemme oppstår når rødmet området svulmer av en boble-lignende utseende. Klar væske akkumuleres under hovne området. Ifølge Skinsight, kan infiserte blemmer øke i størrelse og blir røde rundt kanten. Hvis blemme inneholder pus, kan medisinsk hjelp være nødvendig. Den siste fasen av en blister når det oppstår sprekker eller fluidet ikke lenger er tilstede. Huden fra blemme kan være tørr eller løs. Unngå peeling huden for å hindre skade på andre områder; det vil løsne naturlig.

Behandling og forebygging

Litt behandling er nødvendig for blemmer fordi de vanligvis leges på egen hånd.

Hold området rent og tørt. Det kan dekkes med en bandasje for å hindre ytterligere friksjon eller trykk. Gjør ingen pop blemmer fordi det kan føre til infeksjon, spesielt hvis du har en autoimmun sykdom, diabetes eller dårlig sirkulasjon. Iført hansker eller sokker på hender og føtter samt riktig størrelse sko kan bidra til å forhindre gnagsår.