Digidexo.com

Forstørret nedbrutt kjertel hormonbehandling

Benign prostatahyperplasi er forstørrelse av prostata, vanligvis med alderen. Symptomer på BPH er hyppig vannlating og manglende evne til å sove gjennom uten urinering, svak urinstrøm, manglende evne til å holde urin i, og en følelse av å være ute av stand til å tømme blæren.

Hormonbehandling

Kontakt legen din hvis du merker symptomer på en forstørret prostata. Hormone behandling bestemmes av alvorlighetsgraden av symptomene og hvordan de påvirker dag-til-dag liv. Behandlingen er vanligvis betraktet når symptomene er så alvorlige at de forstyrrer søvnmønster. Det er nesten alltid gitt dersom pasienten ikke kan holde i eller kontrollere sin urin i løpet av dagen.

Moderate symptomer

Spør hva hormon behandling ville være best for deg. Moderate symptomer - "moderat" blir bestemt av legen - blir behandlet med en av to forskjellige hormonbehandlinger: 5-alfa-reduktasehemmere eller alfa-adrenerge blokkere. Den vanligste 5-alfa-reduktase er et syntetisk hormon kalles finasterid. Det hjelper krympe prostata og øke urin flyt. Alfablokkere også øke urinstrømmen, og de reduserer behovet for å urinere om natten.

Bivirkninger

Vær klar over bivirkningene av hormonbehandling. Finasteride kan ha flere alvorlige de inkludert tap av sexlyst, erektil dysfunksjon og en redusert mengde ejakulere. Brystforstørrelse er en annen mulig bivirkning, selv om dette vises i bare to prosent av menn som tar denne medisinen.

Alvorlige forhold

Alvorlig prostataforstørrelse er vanligvis løses ved kirurgi, men nylige fremskritt i hormonbehandling har gjort det mulig å leve med en forstørret prostata uten kirurgi. En blanding av hormonet medikament AVODART eller dutasterid, tamsulosin og har vist seg å forbedre alvorlig syke livskvalitet uten kirurgi. Dutasterid er en 5-alfa-reduktasehemmere, og tamsulosin bidrar til å avlaste behovet for å urinere.