Digidexo.com

Hvordan virker Mouth Cancer Start?

Påvisning av Tannleger

Munn kreft kan oppdages i en tidlig fase av tannleger, vanligvis som hvite eller røde områder inne i munnen eller på leppene. Tidlig kreft kan føre til problemer med å svelge, beveger kjeven eller tunge, kroniske sår hals og følelsen av at noe er alltid fanget i halsen. Disse symptomene ikke nødvendigvis viser strupekreft, men kan være tegn på kreft og svulster på baksiden av munningen i tillegg. Tobakk er ofte den medvirkende faktor med oral cancer, og den er ikke begrenset til bruken av skråtobakk. Røyketobakk kan også komme i kontakt med deler av munnen og kan forårsake lesjoner til å danne. Munnen kreft kan være forårsaket av ubehandlede sår på innsiden av kinnene, tunge og lepper forårsaket ved å bite disse områdene gjentatte ganger, eller ved konstant rubbing av dårlig tilpasset proteser, selv om disse årsakene er litt mer uvanlig.

Gjentatte Skader i munnen

Eventuelle sår i munnen som er gjentatte skader kan føre til endringer i cellestruktur av disse vev, så det er lurt å aldri tillate tannskader å gå ubehandlet. Bruken av peroxide, natron eller munnvann som avslapningsmidler er en utmerket idé, så vel som å bruke ikke-giftige antibiotika formler beregnet for bruk i og rundt munnen. Klumper kan dannes på tannkjøttet, på innsiden av kinnene, på leppene eller på tungen, og disse kan forårsake nummenhet i disse områdene, noe som kan resultere i tilsløring av talen så ofte led i munnen krefttilfeller. Dette er spesielt utbredt med kreft i tungen. De første symptomene på kreft i munnhulen er vanligvis leukoplakia, som er en hvit flekk eller erythroplaki, en hevet rød lapp som blør lett. Hvis det oppdages kreften på dette stadiet prognosen er veldig god og sjansene for en full gjenoppretting er nesten 100 prosent. Imidlertid er de fleste munnen kreft oppdages godt forbi dette stadiet, noe som reduserer overlevelsen.

Unormal Cell Multiplikasjon

Menn er mye mer utsatt for å utvikle munnen kreft enn kvinner er, sannsynligvis på grunn av det faktum at menn er de mest sannsynlige til å bruke snus. På steder hvor kvinner bruker snus, munnkreft for kvinner stiger også. Munn kreft er forårsaket av unormal celle multiplikasjon. Snarere enn de nye cellene som venter før de gamle er døde, begynner de å erstatte de gamle cellene før de dør, forårsaker celler til å hope seg opp på toppen av hverandre, noe som skaper unormale klumper og reist områder i kjødet. Alkohol kan være en medvirkende faktor like mye som tobakk kan som alkohol gjennomsyrer hver eneste celle i kroppen og kan føre til cellene til å reprodusere i alarmerende priser. Noen ganger celleveksten er sopp i naturen og kan bli vellykket behandlet ved bruk av anti-soppmidler, så som natron, uten å bevirke noen ytterligere symptomer. Det er best å oppsøke lege så snart som mulig dersom du oppdager en sår som ikke vil gro innen 3 uker, eller en merkelig klump som ikke var der før.