Digidexo.com

Hvete-Free Foods på restauranter

Hvete-Free Foods på restauranter


The Mayo Clinic advarer at hvete allergi kan være livstruende. Mildere symptomer på en allergisk reaksjon inkluderer hevelse og elveblest, kramper, diaré, kvalme og pustevansker. Unngå hvete er helt klart viktig, men kan være komplisert for de som håper å spise ute på restauranter. Ved å spise mat tilberedt av andre, å vite hvordan du kan unngå retter forurenset med hvete gjør at de med allergi å nyte sin matopplevelse. I alle fall være sikker på at servere og de forbereder retter vet at det er en hvete allergi og for å unngå kryss-kontaminering av forberedelse og servering kjøkkenutstyr.

Forretter

Forretter som er panert eller stekt er ikke et alternativ for de med en hvete allergi, men aldri nøl med å spørre om ikke-panerte alternative metoder for forberedelse er tilgjengelig. Ifølge forfatterne av "La oss spise ute med Celiac og matallergier," Reker Cocktail er greit for forbruk hvis ingen hvetemel brukes i sausen som reker er kokt inn. Dampede grønnsaker er en tilpasset rett som kan fungere som en forrett til imøtekomme de med allergi. I meksikanske restauranter, tortilla chips og salsa er trygge fordi disse brikkene er maisbasert. Middelhavet restauranter kan tilby hummus eller Baba Ganoush med grønnsaker; Kinesiske restauranter kan tilby alle typer sjømat og sushi for en første kurset.

Kjøtt

Kjøtt som er kokt i sin mest naturlige tilstand er trygt for forbruk, men de som er behandlet kan inneholde noen forurensninger. Chicken nuggets, kjøttboller, hamburgere, skinke, bacon, burgere og imitasjon kjøttprodukter kan alle ha vital hvetegluten, hveteprotein, mel eller filler lagt. Høy kvalitet tradisjonelle biff og sjømat restauranter er ofte sikreste; bare se opp for kremete sauser som kan ha hvetemel base og være sikker på at kjøtt ikke er panert eller mel-støvet.

Salater

Når du velger salater, unngå krutonger eller kunstige bacon biter som sannsynligvis inneholder noen kilde til hvete. Unngå dressinger hvis ingrediensene er ukjent. Hvis ingrediensene er tilgjengelig, unngå hvete, stivelse, gluten, vegetabilsk tannkjøttet, hydrolysert vegetabilsk protein og naturlige smaken. Malt-baserte eddik er et problem for de med cøliaki, en type hvete allergi, men eplecider eller balsamicoeddiken er sikker og kan brukes på salater med olje, salt og pepper. For å unngå problemer, få din egen dressing, men dra nytte av dusør på greener, nøtter, ost og grønnsaker som mange restaurant salater tilbyr. Hvis det er kjøtt på salat, pass på at det ikke er "blandet kjøtt." Bearbeidet kjøtt ofte inneholde noen tilsetningsstoffer og utgjøre noen risiko for diners med hvete allergi.

Supper

Buljong-baserte supper kan være tryggest. Kremsupper kan ha hvete inkludert som et fortykningsmiddel i preparatet. Det er viktig å sikre at ingen buljong eller imitasjon sjømat blir brukt, fordi begge kan ha gluten i dem. Supper med noen form for pasta, nudler eller dumplings vil være problematisk, så unngå dem.