Digidexo.com

Alle-carb dietter

Alle-carb dietter


En alt-karbohydrat diett er en misvisende idé fordi det er nesten umulig å spise noe annet enn karbohydrater. Matvarer blir nesten aldri består utelukkende av en makro-næringsstoffer, som er bra fordi et bredt utvalg av næringsstoffer er nødvendig, i det minste små mengder, av kroppen. En mer realistisk diett kan være en høy-karbohydrat diett, som ikke bare er mulig å følge, men mer vanlig enn du kanskje tror.

Regjeringen Food Pyramid

Mypyramid er programmet der USDA gir anbefalinger om ernæring for allmennheten. Mypyramid anbefaler at korn være den største matvaregruppe i en persons kosthold, med frukt, grønnsaker og bønner alt som utgjør en betydelig del av de gjenværende kalorier forbrukes. Alle disse matvarene er viktige kilder til karbohydrater. I løpet av forskningsprosessen for utvikling av mypyramid, ble det også anbefalt at karbohydrater utgjør 45 til 65 prosent av totale kalorier, noe som gjør mypyramid et karbohydratrikt kosthold.

Høyre Karbohydrater

Å vite hvilke karbohydrater for å spise og for å unngå er en viktig del av å spise et karbohydratrikt kosthold. Karbohydrater er sukker tross alt, og de mer raffinerte karbohydrater som hvitt sukker og hvitt mel, kan være dårlig for kroppen i store mengder over lang tid. Mypyramid anbefaler karbohydrater som hel-hvete mel, havregryn og brun ris. Grønnsaker er også en utmerket kilde til karbohydrater.

Utholdenhetsutøvere

Idrettsutøvere som konkurrerer i utholdenhet hendelser ofte spiser karbohydrater nesten utelukkende under arrangementer. Maraton løpere, for eksempel, ofte spiser karbohydrat gels og selv candy bars å hjelpe fôr drivstoff til sine arbeids organer. Sykkel ryttere konkurrerer i langdistanse hendelser også spise store mengder karbohydrater i løpet av sine løp for å ha energi til å konkurrere hele dagen. Karbohydrater gjør en utmerket drivstoff kilde, og høy-karbohydrat dietter er godt egnet til utholdenhetsutøvere.

Karbohydrater og kroppen

De tre makronæringskategorier er protein, fett og karbohydrater, og av disse tre, karbohydrater er det bare unødvendig makro-næringsstoffer, noe som betyr at kroppen kan overleve, og faktisk trives på bare fett og protein. Av denne grunn, ville forsøke en all-karbohydrat diett være en feil. Etter noen diett som talsmenn for en makronæringsstoff til utelukkelse av alle andre er svært usunn og uklokt. Etter mer balanserte anbefalinger fra offentlige programmer som mypyramid er tilrådelig.