Digidexo.com

Hvordan behandle livmor Fibroids

Hvordan behandle livmor Fibroids


De fleste livmor fibroids forårsake noen problemer. Mange kvinner bli gravid og føde barn med moderat store muskelknuter i sine uteruses. Men selv om du har symptomfrie fibroids, bør du likevel undersøkes minst to ganger i året av din gynekolog.

Hvordan behandle livmor Fibroids

•  Unngå å ta p-piller som inneholder høye nivåer av østrogen.

Vurder å bruke en membran eller spiralen for prevensjon. Imidlertid er en IUD ikke anbefalt for submukøs fibre, fordi det er tilbøyelig til å føre til mer blødning.

Snakk med legen din om en resept av gonadotropin-frigjørende hormon (GnRH) agonister, som blokkerer produksjonen av østrogen, slik at fibroids å krympe.

Hent tester gjort for å utelukke en cancerous fibroid hvis den vokser raskt.

Ha fibroid kirurgisk fjernet hvis det ikke blokkeres reproduktive passasjer og du ikke klarer å bli gravid. I nesten alle tilfeller er det bare fibroid er fjernet, ikke livmoren.

Permit din kirurg for å fjerne fibroid kirurgisk hvis du har symptomer eller fibroid har vokst unormalt store. Denne kirurgiske prosedyren kalles myomektomi.

Be legen din om livmor arterie embolisering, som er en prosedyre som kutter blodtilførselen til fibroid å redusere størrelsen.

Diskuter endometrial ablasjon for tung menstruasjonsblødning forårsaket av fibroids. Denne fremgangsmåten fjerner livmorslimhinnen.

Enig til en hysterektomi bare når fibroid har forårsaket livmoren å vokse utover den størrelsen den ville fra en tre måneders graviditet, eller hvis du har alvorlig blødning som ikke kan stoppes ved hjelp av en annen metode for behandling eller hvis en fibroid er kreft.

Godta at for noen av de mer aggressive ondartede fibroider, hysterektomi, sammen med fjerning av egglederne og eggstokker, kan være nødvendig.

Hint

  • Rask vekst av en fibroid kan være en indikasjon på kreft.
  • De fleste fibroids kan fjernes uten å fjerne livmoren. Hvis legen anbefaler en hysterektomi, bør du vurdere å få en andre, eller tredje, mening.
  • Fibroids generelt krympe som hormonnivået reduseres i 40-årene og 50-tallet.
  • Fibroids kan vokse tilbake etter en myomektomi.
  • Aldri ta GnRH agonister for mer enn seks måneder, for å unngå overgangsplager.
  • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annen helsevesenet profesjonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.