Digidexo.com

Slik fjerner livmor fibroid tumorer

Mange kvinner utvikler livmor fibroid svulster på et tidspunkt i livet sitt. Livmor fibroid svulster er vanligvis ikke-kreftsvulster av bindevev som er plassert i livmoren veggen. Disse fibroid tumorer kan eller ikke kan forårsake noen symptomer. Kvinner som opplever alvorlige symptomer (eller de med flere eller store muskelknuter) normalt må ha fibroids fjernet for å redusere symptomene og å hindre ytterligere komplikasjoner. Det er et par ting du må gjøre for å fjerne livmor fibroid svulster.

Slik fjerner livmor fibroid tumorer

•  Besøk din gynekolog eller helsepersonell for en fysisk undersøkelse. For å fjerne fibroidtumorer, må din lege eller helsepersonell først fastslå det nøyaktige antall og type muskelknuter i livmorveggen og deres bestemt sted. Derfor må du ha en fysisk undersøkelse (inkludert en ultralyd av livmoren) før du fortsetter med behandlingstilbud.

Fyll ut de nødvendige undersøkelser og diskutere testresultater med legen din. Legen din vil informere deg om statusen for fibroidtumorer og gi deg spesifikke detaljer om dem.

Diskuter behandlingstilbud for livmor fibroid svulster. Avhengig av størrelsen og plasseringen av fibroids, kan legen foreslå at du har de fibroidtumorer kirurgisk fjernet, eller at du har en alternativ prosedyre gjort (som krymper fibroidtumorer i stedet). Legen din kan informere deg om fordeler, ulemper og risiko for hver behandlingsmetode.

granske kirurgiske metoder. Det er to kirurgiske metoder, som inkluderer myomektomi og hysterektomi kirurgiske prosedyrer. Den myomektomi prosedyren involverer kirurgen å lage et lite innsnitt i livmor og fibroid fjerne en svulst på et tidspunkt (uterus ikke er fjernet). Den hysterektomi prosedyre innebærer å fjerne hele uterus (sammen med fibroider) fra legemet.

Motta informasjon om alternative behandlingsmetoder. I stedet for å ha kirurgi, noen kvinner velger en annen tilnærming som krymper fibroids stedet for å fjerne dem. Uterin arterie embolisering innebærer kirurgen å plassere et kateter, sammen med partikler, i livmorarterien, noe som ødelegger blodtilførselen til fibroid tumorer. Myolyse er gjort gjennom en laparoscope; en laserfiber anbringes i fibroid og ødelegger blodkar.

Velg riktig alternativ behandling og planlegge en avtale for prosedyren. Legen din vil hjelpe deg å velge den beste behandlingen metode for å håndtere dine fibroidtumorer. Han vil informere deg om hva du trenger å gjøre videre og hvordan å forberede for kirurgi.

Hint

  • Selv om livmor arterie embolisering og myolyse prosedyrer kan krympe fibroid svulster, fibroids er normalt fortsatt til stede i din livmorveggen. Kirurgi er vanligvis den eneste måten å fullstendig fjerne de fibroid tumorer.