Digidexo.com

Hvordan velge en multivitamin med jern

Selv de mest ernæringsmessig god dietter kan ha hull i dem. Multivitaminer gjør det enkelt å bygge bro disse hullene ved å pakke alle nødvendige næringsstoffer i lett å svelge piller. Kosttilskudd med jern er spesielt nyttig for folk på spesielle dietter, menstruerende kvinner, og personer med visse sykdommer. Med overflod av alternativer tilgjengelig, er det ingen overraskelse at du velger en multivitamin er ikke en lett oppgave. Forstå hvilke kriterier som skaper gode formuleringer resulterer ofte i å gjøre mer informerte valg.

Hvordan velge en multivitamin med jern

•  Vurder dine behov for å ta en multivitamin. Ikke alle multivitaminer er skapt like. Se etter et produkt som løser din aldersgruppe, kjønn, og individuelle hensyn.

•  Se om multivitamin med jern inneholder USP eller CL segl på etiketten. Produkter godkjent av den amerikanske Pharmacopeia eller Consumer Lab er testet for visse standarder, noe som sikrer en kvalitet multivitamin fri for forurensninger.

Se etter en multivitamin som gir mer enn 100% av den daglige verdien av nødvendige vitaminer. Mens et overskudd av vannløselige vitaminer blir eliminert, kan et overskudd av fettløselige vitaminer som vitaminer A, E, D og K nøle i kroppen og forårsake kroniske problemer.

finne ut mengden av jern i en produktformulering. Mens menn ikke trenger mer enn åtte milligram jern per dag, menstruerende kvinner trenger 18 milligram. Kvinner som har nådd overgangsalderen bør unngå for mye jern, som det øker risikoen for å utvikle hjertesykdom.

Diskuter alternativer med legen din hvis du lider av kreft eller andre sykdommer. Enkelte vitaminer kan hindre opptaket av reseptbelagte medisiner og kjemoterapi.

Hvis du er kvinne mellom 20 og 50, velger du et multivitamin som har 400 mikrogram folsyre. Folsyre forebygger nevralrørsdefekter. Kvinner i fruktbar alder anbefales sterkt å supplere med næringsstoff.

Unngå å kjøpe produkter som har raskt nærmer utløpsdato, selv om de er på salg. De fleste produktene mister sin effektivitet etter å ha sittet i butikkhyllene i lange perioder av gangen.

Hint

  • Ta multivitaminer med jern med mat og et fullt glass vann.
  • Unngå å spise kalsium-rik mat samtidig som å ta pillen.
  • Unngå fiberrik mat når du tar supplement, som de kan hindre opptaket av jern.
  • Aldri ta mer enn anbefalt dose av et multivitamin.