Digidexo.com

Hva er farene ved protein drinker?

Hva er farene ved protein drinker?


Flere supplement beslutningstakere fremme protein drinker som en vitenskapelig bevist måte å bygge muskler, kaste uønskede pounds, bekjempe aldringsprosessen eller få en rask støt av energi. Imidlertid antyder en fersk "Consumer Reports" etterforskningen at noen protein pulver og væsker inneholder skadelige metaller som kan utgjøre en helserisiko for forbrukerne. Ifølge protein ekspert Gail Butterfield, PhD, RD, kan overdreven protein i kosten også skade kroppen.

Blyeksponering

Bly er et av de tungmetaller som finnes i protein drikker. Ifølge Paul Napoli, i sin artikkel, "Consumer Reports Advarer of Protein Drink Farer," eksponering for bly kan føre til skade på hjernen og nervesystemet, og bremse veksten av barn og tenåringer. Barn lider mer alvorlige effekter av bly eksponering enn voksne på grunn av måten det påvirker et barns hjerne og nerve utvikling. Det kan føre til høyt blodtrykk, reproduktive problemer og muskel-og leddsmerter hos voksne.

Arsen Eksponering

Arsen vises også i noen protein drinker. Ifølge The New Zealand Food Safety Authority, spor av dette metallet forekommer naturlig i de fleste organiske og uorganiske mat, inkludert vann. Arsen fungerer også som et middel mot skadedyr. Eksponering for arsen kan forårsake uregelmessig hjerterytme, kvalme og oppkast, redusert produksjon av røde og hvite blodceller og skader på blodkar. Hvis du får i deg tilstrekkelig nivå av arsen, kan det også føre til døden.

Kadmium Eksponering

Ingen vet den aksepterte dødelig dose mengde kadmium noen mennesker kan komme seg fra mild eksponering. Men ifølge Samuel Uretsky, i sin artikkel "Kadmium Poisoning", et beløp så lavt som 10 milligram kan bringe på symptomer på forgiftning. Eksponering for kadmium over lange perioder kan føre til hoste og kortpustethet; ekstrem eksponering kan resultere i lever-og nyreskader. Kadmium er også kjent for å forårsake kreft.

Dreven protein i kosten

Dreven protein i kosten (som utgjør mer enn 30 prosent av det daglige kaloriinntaket) kan føre til en opphoping av giftige ketoner. Dette fører til at nyrene til å arbeide hardt for å skylle giftstoffer fra kroppen. Som nyrene arbeide for å eliminere disse giftstoffer, kan legemet mister en stor mengde vann, noe som resulterer i dehydratisering. Dehydrering ikke bare legger vekt på nyrene, men det kan også ha en virkning på hjertet.